'Neću potpisati takva gay s*anja': Nogometaš šokirao izjavom i odbio učiniti ovo za humanitarne svrhe

Nogometaš nije izdanje dresa u duginim bojama kojim klub želi dati primjer tolerancije.

Darius Simka / imago sportfotodienst / Profimedia

Njemački nogometaš i igrač Wolfsburga Kevin Behrens našao se u središtu skandala jer je odbio potpisati dres. Nogometaš je od marketinškog odjela kluba dobio artikle koje je trebao potpisati, a prihod od prodaje istih trebao je ići u dobrotvorne svrhe. 

Međutim, Behrens je trebao potpisati posebno izdanje dresa u duginim bojama kojim klub želi potaknuti prihvaćanje različitosti i tolerancije. On je to odbio uz riječi: 

'Neću potpisati takva gay s*anja'. 

Noah Wedel / imago sportfotodienst / Profimedia 

Odmah je obaviještena uprava kluba, a nogometaš je dobio opasku sportskog direktora Sebastiana Schindzielorza. 

'Tijekom internog sastanka bilo je izjava koje nisu bile u skladu sa stajalištem VfL Wolfsburga. Incident je interno odmah riješen. VfL Wolfsburg ističe da je svjestan svoje društvene odgovornosti. Klub i njegovi zaposlenici zalažu se za različitost i toleranciju; temeljne vrijednosti poput poštovanja, poštenja i otvorenosti oduvijek su čvrsto ukorijenjene u klupskoj filozofiji', odgovorili su iz kluba na upit Bilda.

Nogometaš je i sam priznao da je pretjerao. 

'Moji spontani komentari apsolutno nisu bili u redu. Želio bih se ispričati zbog toga. Tema je bila jasno interno raspravljena i molim vas za razumijevanje da ne želim dalje komentirati', kazao je.