Supruga bivšeg Vatrenog voljela ju je kao sestru: Nakon ubojstva Ivane Hodak, Mirela napravila drastičan potez

Mirela Forić Srna i Ivana Hodak su jedna drugu smatrale sestrom.

Instagram

Na današnji dan prije 16 godina ubijena je hrvatska pravnica Ivana Hodak na pragu svog doma u Ulici Pavla Hatza 2 u Zagrebu. Za ubojstvo je osuđen Mladen Šlogar. Tragedija je to o kojoj se priča i danas, a njezina obitelj i prijatelji nikad nisu prežalili taj gubitak. S obzirom na to da je Ivana cijeli život bila posvećena borbi protiv siromaštva, u spomen na nju osnovana je Zaklada Ivana Hodak koja financijskim potporama pomaže stjecanje visokog obrazovanja mladih i talentiranih ljudi koji teže izvrsnosti, a koji nemaju dovoljno sredstava da si sami omoguće školovanje.

Malo je poznato da su Mirela Forić Srna, supruga bivšeg kapetana Vatrenih, i Ivana Hodak bile bliske prijateljice, a prijateljstvo je prekinula strašna tragedija.

Mirela je o Ivani govorila biranim riječima, a smatrala ju je svojom srodnom dušom, prijateljicom koja joj je postala sestrom.

'Imati takvu sestru bio je najveći životni dar, živjeti s njom u mislima i danas kad je nema s nama za mene će uvijek biti blagoslov i sreća', rekla je Mirela za stranice Zaklade.

Instagram 

U svojoj knjizi 'Zašto te zovu Srna?', Darijo Srna je opisao kako se njegova supruga osjećala nakon tragedije. Zagreb u kojem je živjela cijeli životu, Mireli više nije bio siguran, piše, mjesecima je prepričavala tragediju i razmišljala kako je došlo do toga. S obzirom na to da se u Zagrebu više nije osjećala sigurno, preselila se tada u Donjeck kod Darija.

Mirela se prije nekoliko godina prisjetila tragično preminulo Ivane na njezin rođendan.

'Sve u životu prođe, samo ljubav traje vječno', napisala je Forić. Usto je čestitala Ivani rođendan i poručila da vrijeme ne liječi sve.

Inače, Mirela Forić i Darijo Srna vjenčali su se 2010. godine u Dubrovniku nakon pet godina veze. Iste godine, Mirela je u Kliničkoj bolnici Sestre milosrdnice rodila je djevojčicu Kasju. Pet godina kasnije dobili su i sina Karla.

Više fotografija slavnog para, pogledajte u galeriji.