U kakvom su odnosu princ William i David Beckham? Dugo su bili prijatelji, a najnovija fotografija otkrila pravu istinu

Njihov cilj bio je toliko važan da ni jednog trenutka nisu pomislili odustati.

George Rogers / Sipa Press / Profimedia

Princ William i bivši nogometaš David Beckham fotografirani su prije nekoliko dana tijekom proslave trogodišnje humanitarne kampanje kojom je prikupljeno 16 miljuna funti za dva nova londonska vozila hitne pomoći, piše Glossy

Oni su tri godine vrijedno radili kako bi skupili novac za nove helikoptere koji će raditi iz njihove baze u Kraljevskoj londonskoj bolnici u Whitechapela, u istočnom Londonu. William i Beckham pozdravili su se kao stari prijatelji prije nego što su ušli u pilotsku kabinu. 

Princ, pokrovitelj dobrotvorne organizacije London Air Ambulance, osobno je zamolio Beckhama da vodi kampanju za izvlačenje nagrade Omaze koja je donijela više od četiri milijuna funti u fond. Bivši nogometni kapetan Engleske ima bliske veze s kraljevskom obitelji. Prisustvovao je vjenčanjima princa od Walesa i vojvoda od Susexa i nedavno je postao ambasador Kraljevske fondacije. 

George Rogers / Sipa Press / Profimedia 

'Ovdje smo danas da proslavimo uspjeh prikupljanja sredstava za londonska zračna vozila hitne pomoći koja mi je pri srcu i traje već nekoliko godina. Ja sam dječak s East Enda pa smo svaki put kad smo ih vidjeli u zraku bili vrlo ponosni', rekao je Beckham pa dodao: 

'Čim me je princ William zamolio za sudjelovanje, bilo je to velika čast napraviti, iskreno.'

Oni su pozirali za fotografije koje su se brzo našle u medijima, a upoznali su i medicinsku i pilotsku posadu, kao i dva bivša pacijenta kojima je humanitarna organizacija spasila živote. Također su se sastali s inženjerima Airbusa koji su bili uključeni u stvaranje i razvoj novih helikoptera. 

Princ je trebao odvesti jedan od helikoptera u Kraljevsku londonsku bolnicu kako bi isporučio na prvi službeni let, ali je loše vrijeme značilo da su planovi morali biti otkazani. Telegraph je ranije ovog mjeseca otkrio da je bio u privatnoj posjeti sjedištu Airbus helikoptera na aerodromu u Oxfordu kako bi mu se prikazala nova letjelica. 

Nedavno je otkrio tijekom posjete Wales Air Ambulance da se volio vratiti na nebo, šaleći se da bi mogao volontira jednog vikenda. Princ je završio intenzivni četveromjesečni tečaj letenja u RAF Cranwellu u Lincolnshiteru u travnju 2008. godine.