Bogata nasljednica je najveća podrška treneru Hajduka: Jednu stvar mu je zabranila, a zajedno su prebrodili tragediju

Supruga trenera Hajduka njegova je najveća podrška.

Mondadori Portfolio / ddp USA / Profimedia

Trener Hajduka Gennaro Gattuso brzo je postao miljenik navijača splitskog kluba. Kako navode brojni mediji, Gennaro poboljšao situaciju u svlačionici, a uz to su pobijedili Dinamo na Maksimiru. Inače, Gattusa najviše pamte navijači AC Milana za koji je igrao 13 godina, a mnogima je ostao u sjećanju kao temperamentan igrač.

Slavni nogometaš u braku je s Monicom Romanom, Škotkinjom talijanskog podrijetla. Par se upoznao 1997. godine talijanskom restoranu O Sole Mio u Glasgowu, a u braku su od 2004. godine. Roditelji su kćeri Gabriele i sina Francesca koji ide tatinim stopama. Supruga Monica je bogata nasljednica jer je njezin otac Mario bio poznati ugostitelj, a umro je 2011. godine. Iza sebe je ostavio bogatstvo procijenjeno na otprilike 4,7 milijuna eura. Sestra joj je TV novinarka s BBC-ja, Carla Romano.

Alberto Terenghi/Venice2021 / IP / PA Images / Profimedia 

Trener Hajduka je svojevremeno priznao da supruga vodi glavnu riječ u kući, a navodno mu je 2012. zabranila da potpiše za argentinski klub Boca Juniors

'Malo mi je nedostajalo da 2012. odem tamo, ali mi je supruga Monica, koja je inače glavna u našoj kući, to zabranila. Naime, naša djeca su tad bila još jako mala i to jednostavno nije bila dobra situacija za odlazak u Argentinu', rekao je Gattuso svojedobno u intervjuu za argentinski Fox Sports.

Inače, nogometaš je kao dijete želio biti ribar. Iako je krenuo putem nogometa, u siječnju 2010. Gattuso je otvorio ribarnicu u svom rodnom gradu Coriglianu Calabru.

Trener Hajduka je prije nekoliko godina doživio veliku osobnu tragediju. Njegova sestra Francesa umrla je u lipnju 2020. godine u dobi od samo 37 godina. Gubitak je bio time teži što je na intenzivnoj njezi bila četiri mjeseca, a za sobom je ostavila tada trogodišnjeg sina. Francesca je bolovala od posebno agresivnog oblika dijabetesa. Bila je to velika tragdija koju je par zajedno prebrodio.