Skandalozna odluka: Reprezentativac brutalno kažnjen s pet mjeseci zabrane jer se prekrižio na Olimpijskim igrama

Sportaš kažnjen s pet mjeseci zabrane zbog religijskih uvjerenja.

Luis ROBAYO / AFP / Profimedia

Srpski olimpijac Nemanja Majdov objavio je da je dobio suspenziju od pet mjeseci zbog kršenja religijskog kodeksa na Olimpijskim igrama u Parizu. Kako je džudaš obznanio, suspenzija je posljedica toga što se prekrižio prije ulaska na meč. Taj čin je ocijenjen kao prekršaj poštovanja pravila i normi. 

'Prije 15 dana mi je došla odluka da sam suspendiran na pet mjeseci od strane Svjetske judo federecije (IJF) zbog kršenja njihovih religioznih kodeksa. Točnije toga što sam se prekrižio pri ulasku na meč na Olimpijskim igrama. Zabranjen mi je nastup na svim turnirima, kampovima i pripremama. 

Istina, u obrambenom pismu disciplinskog postupka nisam se htio ispričati zbog toga što sam se prekrižio, i naravno da nisam, niti ću ikad, iako nisam ni znao kolika kazna može biti. Gospodin mi je dao sve, i za mene privatno, i za moju karijeru, i on je za mene broj jedan i ponosim se time.To se neće promijeniti ni pod kojim uvjetima, slava Mu i hvala na svemu.

Za mene osobno ništa novo, samo nova stranica u mojoj karijeri i jedno novo životno iskušenje. Žao mi je što je tako lijep i težak sport kao što je judo, spao na ovakve stvari. Bog mi je podario veliku karijeru, sedam europskih i tri svjetske medalje. Kad sam počinjao, sanjao sam da uspijem barem jednu veliku medalju uzeti i tako uspjeti u svom životu i životu svoje obitelji, koja se žrtvovala za moju karijeru.

Dao nam je puno više, a zadužio čak i previše da bih ja spustio glavu pred njima kad je došlo ili-ili. Odmorit ćemo se do tada, a onda se vraćamo uz pomoć Gospoda našeg Isusa Krista u novi početak i nove pobjede', poručio je Majdov.

Brojni sportaši su ga podržali u tom činu, između ostalog Novak Đoković i naša Barbara Matić.