Kako se hrani Nikola Jokić? Jede osam puta dnevno, izbacio je nekoliko namirnica i za mjesec dana smršavio 14 kilograma

Zahvaljujući posebnom režimu prehrane, Nikola Jokić je za mjesec dana smršavio nevjerojatnih 14 kilograma.

Tilo Wiedensohler / imago sportfotodienst / Profimedia

Srpski košarkaš Nikola Jokić veći dio svog djetinjstva nije bio fokusiran na košarku. Ona je za njega bila samo hobi, a više su ga zanimale konjske utrke i briga o konjima u štali. Čak je bio dječak s viškom kilograma, a spominje se anegdota da na satu tjelesnog nije mogao napraviti ni jedan sklek. 

Treneri iz mlađih kategorija Jokića su optuživali za nedostatak odlučnosti, lijenosti i nedogovarajuću njegu svog tijela. Srbin je za doručak pio tri litre Coca-Cole, a tijekom dana je jeo pola kilograma bureka dok bez slatkiša gotovo nije mogao. Košarkaš je i sam jednom priliko otkrio da je volio slatkiše i da ništa nije odbijao. 

'Mislio je da su bezalkoholna pića i slatkiši s visokim sadržajem šećera u redu. To je prokleti otrov, ali kad smo ga pokrenuli, bio je spreman na promjene. Njegova prehrana se tijekom godina dramatično poboljšala. Preporučili smo mu da jede zdravije, i to šest malih obroka i vježba dva puta dnevno. Tijekom godina izgubio je 22 kilograma, ostvario je izvanredan podvig. On je jedan od najskromnijih ljudi koje sam ikad sreo u svom životu' rekao je Sports Illustrated kondicijski trener Steve Hess koji je s Felipeom Eichenbergerom nadgledao transformaciju Nikole Jokića. 

Kreirali su poseban režim prehrane za košarkaša.

'Mislim da je taj gubitak kilograma jedna od najboljih stvari koje sam učinio u karijeru. Hess mi je pomogao uravnotežiti kilažu i sad jedem šest do osam puta dnevno - proteinske shakeove, salate, piletinu, ribu i sve je pripremljeno na zdrav način', otkrio je Jokić. 

Njegova prehrana fokusira na uravnotežen unos proteina, složene ugljikohidrate, voće i povrće, kao i kontrolirani unos zdravih masti. 

'Ne jedem gluposti, slatkiše, masno i začinjeno', otkrio je košarkaš.

Više fotografija Nikole Jokića, pogledajte u galeriji.