Naša zlatna olimpijka ljubi kolegu s faksa: U vezi su šest godina, a sve je počelo jednom čokoladom

Srce Barbare Matić osvojio je kolega s fakuleteta prije šest godina.

Instagram

Judašica Barbara Matić osvojila je zlatnu olimpijsku medalju u kategoriji do 70 kilograma. Matić je u sjajnoj borbi pobijedila Njemicu Miriam Butkereit i Hrvatskoj donijela prvo zlato na ovogodišnjim OI. Sportašica treći put sudjeluje na olimpijskim igrama, ali ovo joj je prvo odličje. 

Osim na sportskom polju, uspješna je i na ljubavnom. U šestogodišnjoj je vezi s Franom Vugdelijom kolegom s faksa, upoznala ga je na Fakultetu za elektrotehniku, strojarstvo i brodogradnju. 

'Frano i ja smo se upoznali na faksu, mlađi je od mene godinu dana, ali smo se našli skupa na četvrtoj godini jer sam ja produžila treću. On je dao sve redovno', rekla je zlatna olimpijka za Slobodnu Dalmaciju

Sve je počelo zajedničkim druženjem, ali i čokoladom. 

'On je bio s naše dvije prije, njima je donio po čokoladicu, a ja sam došla nenajavljeno i počela ga zezati da di je meni čokolada. I sutra me dočekala velika Milka s lješnjacima, meni najdraža! Tu me osvojio', ispričala je Barbara. 

S obzirom na to da su oboje posvećeni svojim karijerima, judašica je otkrila tko kuha. 

'Nitko! Moja mater i njegova mater. On radi po cile dane, iza posla ode na trening, vidimo se tek navečer. Ja sam svaki dan na ručku u matere. I njegova mater šalje tećice. A ako sami spremimo onda je to sve brzinski, naprosto nemamo vremena', iskrena je. 

Inače, Barbara je završila Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje, smjer elektroenergetskih sustava. Iako je sad u potpunosti posvećena sportu, planira se jednog dana baviti i strukom. 

'Moj smjer je 'smjer jake struje', što bi značilo da mogu raditi na elektranama, dalekovodima, vjetroelektranama i ostalim obnovljivim izvorima energije. Vjerujem da ću lako pronaći posao, ali za sada mi je sport glavna preokupacija. Ne može se raditi puno radno vrijeme i baviti vrhunskim sportom, tko će mi tolerirati da svaki mjesec izostanem po desetak dana zbog priprema i natjecanja', rekla je 24sata

Uz sve to, Barbara je aktivna na društvenim mrežama i na Instagramu ima više od 19 tisuća pratitelja. Za razliku od sportašice, njezin partner Frano ima zatvoren profil. 

Podsjećamo, Matić je dvostruka svjetska prvakinja, ove godine osvojila je i Europsko prvenstvo, ima pet zlata na Grand Prixu, tri titule na Grand Slam turnirima, a i dvaput je bila juniorska prvakinja.