Zlostavljanje, bičevanje i skandal: Zbog jezivog videa, sportašici zabranjen nastup na Olimpijskim igrama

Video pokazao drugu stranu olimpijke.

PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

Najodlikovanija britanska olimpijka, Charlotte Dujardin, neće nastupati na Olimpijskim igrama. Proslavljenoj jahačicizabranjeno je sudjelovanje na Olimpijskim igrama zbog nasilja nad životinjom, piše The Guardian. 39-godišnjakinja, koja je osvojila šest olimpijskih medalja u dresurnom jahanju u Londonu, Riju i Tokiju, suspendirana je nakon što se pojavila snimka incidenta koji se dogodio kada je prije nekoliko godina vodila trening mladom jahaču u privatnoj konjušnici.

'Pojavio se video od prije četiri godine koji pokazuje kako sam pogriješila u procijeni tijekom treninga. Naravno, Međunarodna federacija za konjički sport je pokrenula istragu i odlučila sam se povući sa svih natjecanja, uključujući Olimpijske igre u Parizu dok se proces ne završi', obznanila je slavna sportašica. 

Isprva nije bilo jasno o kakvoj snimci se radi, a onda su britanski mediji otkrili da je riječ o zlostavljanju životinja. Charlotte je na snimci koja se pojavila čak 24 puta bičem udarila jednog od svojih konja tijekom treninga. 

'Ono što se dogodilo, bilo je potpuno izvan konteksta i ne održava način na koj treniram svoje konje, ali nema izgovora. Duboko se sramim i trebala sam biti bolji primjer', napisala je slavna jahačica. 

Nizozemski odvjetnik Stephan Wensing, koji zastupa 19-godišnjaka koji je podnio službenu prijavu protiv Dujardin, rekao je da mu je drago što je Međunarodna federacija za konjički sport (FEI) zauzela tako čvrst stav.