Dvojica hrvatskih košarkaša potukli se u noćnom klubu: Na mjestu okršaja i bivši Vatreni

Hrvatski sportaši našli su se u problemima.

Goran Kovačić/Pixsell

Hrvatski košarkaša reprezentacija nije se plasirala na Olimpijske igre. Kvalifikacijski turnir u Grčkoj na kojem su izgubili od domaćina spriječio je njihov nastup u Parizu. Međutim, tu nije kraj problemima hrvatskih košarkaša.

Naime, igrači su nakon turnira dobili slobodno i neki od njih su se uputili u noćni klub u Ateni gdje je izbio incident, pišu Sportske novosti. Ivica Zubac, Dario Šarić i bivši Vatreni Tin Jedvaj potukli su se s nepoznatim ljudima koji su ih prije toga provocirali. Na društvenoj mreži X pojavio se video. 

Prvo su se pojavile fotografije na kojima se vidjelo kako Zubac stoji na ulici, vjerojatno ispred spomenutog kluba, kako se čini s krvavim koljenom.

Međutim, uskoro je TMZ objavio video incidenta. 

U jednom trenutku je jedan Grk davio Šarića na tlu. Redari su na kraju smirili situaciju, a policija nije intervenirala. 

Nakon incidenta se oglasio HKS

'Nastavno na brojne upite medija vezane uz fotografije koje kruže društvenim mrežama i portalima, Hrvatski košarkaški savez se očituje na sljedeći način:

Nakon finalne utakmice Olimpijskog kvalifikacijskog turnira u Grčkoj i zajedničke večere izbornik se zahvalio igračima na još jednoj kvalitetno odrađenoj akciji i raspustio reprezentaciju, s obzirom da nije bilo zajedničkog povratka u Zagreb, nego na nekoliko odredišta sukladno potrebama igrača.

Nakon teških višetjednih priprema i utakmica igrači su se odlučili na zajedničko druženje za oproštaj prije povratka svojim kućama ili klubovima. Tijekom druženja u jednom od klubova u Ateni neki od naših igrača napadnuti su najprije verbalno, a zatim i fizički što je dakako uzrokovalo njihovu samoobranu. Bio je to kratkotrajan incident prekinut intervencijom klupskih redara', stoji u priopćenju.