Sportska legenda dira glasačku kutiju i daje uputstva: GONG pustio skandaloznu snimku

Dubravko Šimenc napravio skandal.

Facebook

Jučer su hrvatski građani izašli na izbora kako bi izabrali zastupnike za 11. saziv Hrvatskog sabora. Međutim, nije prošlo bez incidenata. Osim što su Andrej Plenković i Zoran Milanović prekršili šutnju, Dubravko Šimenc je izazvao incident na biračkom mjestu. Video je objavio Gong. 

'HDZ-ovac namješta glasačke kutije na biračkom mjestu. Gong je primio video građana iz kojeg je vidljivo kako Dubravko Šimenc, poznati HDZ-ovac i bivši vaterpolist, namješta glasačku kutiju, i koliko se može zaključiti iz snimke - neovlašteno daje instrukcije biračkom odboru. Prema javno dostupnim podacima, Šimenc nije član biračkog odbora niti izbornog povjerenstva, ali sudeći po njegovim objavama na društvenim mrežama aktivno sudjeluje u HDZ-ovoj kampanji. Izborni materijal smiju dirati isključivo članovi i članice biračkog odbora. Gong je taj slučaj, koji se dogodio na biračkom mjestu u centru Zagreba, na Šalati, prijavio Gradskom izbornom povjerenstvu Grada Zagreba', stoji na službenim stranicama Gonga.

Inače, Dubravko je nastupao za reprezentaciju Jugoslavije u 200 utakmica i reprezentaciju Hrvatske 150 utakmica. Osvajač je zlatne medalje na Olimpijskim igrama 1988. godine i srebrne medalje na Olimpijskim igrama 1996. godine. Isto tako, osvojio zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu 1986. u Madridu i u Perthu 1991. No, to su samo neka od odličja koja je osvojio.