Đoković je redovito vikao na Ivaniševića: Pet pravila kojih se Goran morao pridržavati dok je bio trener Noletu

Goran i Novak su prekinuli suradnju.

Facebook

Sportski svijet je iznenadila vijest da proslavljeni hrvatski tenisač Goran Ivanišević više nije trener Novaka Đokovića. Vijest je podijelio Nole putem društvenih mreža. Suradnju su započeli 2018. godine i zajedno su osvojili čak 12 Grand Slamova. 

Često je njihov odnos bio glavna tema medija jer su imali neobičnu komunikaciju. Novak je često tražio savjete i ohrabrenja kad mu meč krenu lošije od očekivano, a nerijetko je 'izgubio živce' i vikao na članove svog tima. Često je njegova 'žrtva' bio Goran ivanišević

Mnogi se sjećaju finala u australskom Adelaideu kad je ponovno vikao na njega. Tijekom rezultata 3:3 u meču protiv Sebastijana Korde slegnuo je ramenima, pogledao prema Ivaniševiću i povikao:

'Šta da radim? Šta, štaaa?

No, Ivanišević nije znao kako reagirati. U tom je trenutku zakolutao očima jer je to nešto na što je ipak navikao. Đoković je često vikao na njega, ali ne s namjerom da se posvađaju nego kako bi izbacio negativnu energiju i dobio savjet. Za Đokovića sve mora biti po pravilima i stoga treba čvrste ljude u timu koji će mu biti adekvatni kritičari i savjetnici.

Sa svojim timom komunicira na pet načina:

1. Kad protivnici pogode liniju nekoliko puta, Novak se okreće ka svom timu i komentira kako protivnik ima sreće.

2. Kad nije zadovoljan svojom igrom, okreće se prema svojim suradnicima i komentira što ne radi dobro.

3. Kritizira svoju igru, ali samo kako bi dobio savjet i povratnu informaciju od Gorana Ivaniševića, s kojim jedino komunicira o teniskim stvarima.

4. Ako Ivaniševićevi savjeti na urode plodom, onda kritizira Ivaniševića i prigovara mu.

5. Kada je nezadovoljan svojom igrom i želi nešto promijeniti, tad kritizira članove svog tima i viče na njih, nerijetko vulgarnim vokabularom.

Ova neobična pravila očito su pomagala Đokoviću da prevlada krizu na terenu.