PAO JE VELIKI TRANSFER: Tajanstveni Vatreni odlazi iz Dinama, Englezi uspjeli 'slomiti' Modre

Mislav Oršić odlazi iz Dinama.

Instagram

Mislav Oršić odlazi iz Dinama i uskoro će postati novi nogometaš engleskog Southamptona.

Kako se doznaje, nekoliko su dana trajali veliki pregovori oko transfera, a sad je Oršić, čini se, već otputovao na liječnički pregled u Englesku. Prva ponuda novog kluba iznosila je 5 milijuna eura, no za najboljeg igrača i klupsku legendu Dinamo je ipak tražio više novca.

Marko Lukunic/PIXSELL 

Naposljetku, vrijednost transfera s bonusima iznosi oko 8 milijuna eura i to je službeno najveći transfer Dinama u povijesti za igrača od 30 godina.

Najbolji europski strijelac u Dinamu je imao 1.2 milijuna eura godišnje i za očekivati je bilo da će u Southamptonu imati barem dvostruko veću plaću. Najbolje plaćeni igrač u klubu, James Ward-Prowse, zarađuje 5.9 milijuna eura po sezoni, a samo sedmorica igrača Southamptona imaju manju plaću od 1.2 milijuna eura po sezoni.

Igor Kralj/PIXSELL 

Podsjećamo, Dinamo je već prošle godine zaustavio odlazak Mislava u Burnley, iako je on želio otići, no sad je naišao na ponudu koju nije mogao odbiti.

Inače, obzirom na godine, Oršiću je ovo bio i posljednji vlak za odlazak u Ligu petice gdje će igrati protiv najboljih svjetskih klubova i najboljih svjetskih igrača. Tamo će ga dočekati i povremeni hrvatski reprezentativac Duje Ćaleta-Car.

Instagram 

Još nije poznato hoće li odmah za njim otputovati i supruga Suzana te sinovi, inače njegova najveća podrška sve ove godine. Suzana i Mislav u sretnoj su vezi od 2008. godine, a zaljubljeni su kao i prvog dana. U braku su od 2018. godine kada su se drugi put vjenčali u stenjevečkoj župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije i krstili tada petomjesečnog sinčića Manuela. Mislav je odrastao na Malešnici kao najmlađe od troje djece.

Instagram 

'Mislavu je podrška iznimno važna pa se maksimalno trudimo prisustvovati svakoj utakmici uživo. Motivacija mu nikada ne pada. Veliki je profesionalac koji živi za nogomet i u tome ustraje svaki dan. Smatram da je njegov rad ključan za uspjeh, ali i da je podrška koju sam mu pružala sve ove godine odigrala veliku ulogu. Bilo je puno odricanja s moje strane, ali uz kompromise i uzajamno poštovanje ništa nije teško', rekla je za Story Suzana, ponosna na suprugov uspjeh kao i ostali navijači.

Instagram 

Podsjetimo, Mislav je nogomet počeo trenirati u vrtiću, a kad je krenuo u školu, počeo je pratiti Dinamove utakmice. Igrao je u Speziji, Rijeci i Celju, nakon čega je otišao put Južne Koreje, a zatim i Kine. Prvo vjenčanje dogodilo se upravo u dalekoj Koreji i bilo je građansko. Osim Manuela, par ima i sina Ivana kojeg su dobili u veljači ove godine.