LIJEČNICA, ARHITEKTICA, SPORTAŠICE...: Što su po zanimanju žene rukometaša?

One nisu samo partnerice hrvatskih rukometaša.

Instagram

Hrvatski rukometaši nastavljaju uspješan put na Europskom prvenstvu u Njemačkoj. Nakon pobjede nad Rumunjskom, naši reprezentativci idu u drugi krug. Međutim, nisu samo naši rukometaši uspješni i njihove bolje polovice su. Mnogi im zavide na mogućnostima koje im status djevojaka i žena sportaša donosi, ali one su stvorile svoj put. Evo što su one po struci i čime se bave

Lucija Duvnjak

Kapetan hrvatske rukometne reprezentacije Domagoj Duvnjak još kao 21-godišnjak otišao u njemački HSV Hamburg. S njim se tada u Njemačku preselila njegova djevojka, a danas supruga Lucija koja je po struci socijalna radnica. Par se vjenčao  listopadu 2019. godine, a imaju dva sina. 

Lara Cindrić

Supruga rukometaša Luke Cindrića je također rukometašica. Naime, par se upoznao u rodnom Ogulinu, a Lara (djevojčki Stipetić) je dvije godine zaredom bila među najboljim strijelcima ŽRK Ogulin i primila je nagradu za najbolju sportašicu grada. No ne krasi je samo sportski talent, nego i ljepota pa je tako 2009. sudjelovala na izboru za najljepšu sportašicu Karlovačke županije, gdje je proglašena drugom pratiljom.

Instagram 

Miriam Rath

Ivan Martinović mladi je hrvatski rukometni reprezentativac koji je počeo posebno intrigirati javnost i zbog svog atraktivnog izgleda. Nažalost, u utakmici protiv Austrije je teže ozlijeđen pa će propustiti ostatak turnira. Velika podrška mu je i zaručnica  Miriam Rath. Ona je Austrijanka i živi u Grazu, a i sportašica. Trenirala je odbojku, no čini se da je zbog ozljede prestala sa sportom.

Dušica Karačić 

Igor Karačić je 2022. godine oženio prekrasnu Makedonku Dušicu Andonovsku. Crkveno vjenčanje održalo se u Mostaru nakon što su se godinu prije vjenčali pred najbližima. Par se upoznao u Makedoniji kada je Igor igrao za rukometni klub Vardar u kojem je proveo nekoliko godina, a svoju su ljubav čuvali daleko od očiju javnosti. Dušica je po zanimanju arhitektica

Andrea Šarčević

Djevojka Marina Šipića je prekrasna Andrea Šarčević, par je vezi su već nekoliko godina i rado putuju na razne egzotične destinacije. Međutim, Andrea je više od lijepog lica, ona je liječnica. Fakultet je završila prije dvije godine, a Marin je to ovjekovječio na Instagramu.