NAPUSTILI REPREZENTACIJU ZBOG LJUBAVI: Skijašica i trener se spetljali, a njemu savez uručio otkaz

Franziska Gritsch napustila je austrijsku reprezentaciju nakon što je njezin partner dobio otkaz.

Instagram

Alpska skijašica Franziska Gritsch napustila je austrijsku reprezentaciju nakon što je njezin partner i trener Florian Stengg dobio otkaz. Skandal je ovo koji potresa austrijsku skijašku reprezentaciju. Naime, skijašica i njezin trener neko su vrijeme u vezi, a nakon što je ta vijesta izašla u javnost, Stengg je dobio otkaz u reprezentaciju. 

Nakon toga Gritsch je u dugačkoj objavi koju je podijelio na Instagramu u pisanom obliku poručila da neće više biti u austrijskoj reprezentaciji.

'Slijediti svoje srce ponekad znači koračati novim stazama, često napuštati svoju zonu udobnosti i uvijek hrabro koračati slijedeći svoje instinkte', napisala je Gritsch na Instagramu. 

No Gritsch će nastaviti skijati i to za austrijsku reprezentaciju, a trener će joj dalje biti njen partner. Matični savez prijavljivat će je i dalje za utrke, ali većinu troškova će morati pokriti sama i neće više moći ni sudjelovati na treninzima s ostalim Austrijankama

'Pomno sam razmislila o ovoj odluci i ovim potezom želim nastaviti sportskim putem koji sam već odabrala, za koji se nadam da će dati daljnje pozitivne impulse za moju buduću karijeru.

Jako se veselim nadolazećim zadacima, treninzima i utrkama, ali sam svjestna i dodatnih izazova kao što su dodatni osobni napor, organizacija treninga i priprema za utrku. Ipak, uvjeren sam da ako ste spremni prihvatiti izazove i hrabro slijediti svoje srce, na pravom ste putu.

Naravno, nastavit ću se natjecati na svim utrkama za Austriju i slijediti svoje ciljeve s radošću, marljivim radom i disciplinom. Također sam zahvalna udruzi na međusobnom uvažavanju, uvažavanju i uspješnoj ravnopravnoj komunikaciji i tako će biti i dalje.

Stoga će slalom Svjetskog kupa u Courchevelu biti prva prekretnica na novom putu za mene kao sportašica. Zahvaljujem se ljudima koji su ovo omogućili: voditelju moje skijaške tvrtke, Austrijskom skijaškom savezu i svima koji me podržavaju.
Posebno bih se željela zahvaliti svojim prijateljima, obitelji, sponzorima koji me podržavaju godinama i navijačima koji ne samo da su mi blizu, već i koračaju ovim putem sa mnom', napisala je na društvenim mrežama.