PROPALA MU SVAKA ŠANSA: Nogometni velikan odustao od Gvardiola, nisu se uspjeli dogovoriti

Iako je bio njihova najveća želja, Jošku Gvardiolu propala je svaka prilika za transfer u Chlesea.

Goran Stanzl/PIXSELL

Jošku Gvardiolu propala je prilika za transfer u Chlesea gdje bi popunio poziciju lijevog stopera.

Mladi Gvardiol bio je velika njihova želja i iako je na to pristao, Chelsea i njegov sadašnji klub Leipzig nisu se uspjeli dogovoriti i time je svaka šansa za transfer propala. Nakon toga, Chelsea je razmotrio i druge opcije pa su se u konačnici odlučili za Francuza Benoita Badiashilea.

Profimedia 

Transfer 21-godišnjeg Benoita Badiashilea iz Monaca dogovoren je za 38 milijuna eura. Igraču je ponuđen višegodišnji ugovor, a uskoro bi trebalo uslijediti i službeno potpisivanje.

Nije još poznato je li u Gvardiolovu slučajupresudio novac. Naime, nakon Svjetskog prvenstva u Katru Joško Gvardiol postao je najskuplji stoper na svijetu. Vrijednost bivšeg dinamovca tako je porasla sa 60 na 75 milijuna eura te se time na tronu našao sa Rubenom Diasom, portugalskim članom Manchester Cityja.

Matija Habljak/PIXSELL 

Inače, Chelsea je Gvardiola htio još na ljeto, no Leipzig im je odbio sve ponude. Za Gvardiola je navodno zagrizao i Manchester City, a ponuda iznosi vrtoglavih 130 milijuna eura uz bonuse. Tako bi Joško godišnje primao plaću od visokih 12 milijuna eura.

Osim toga, poznato je i da ga Leipzig ne bi dao ispod 90 milijuna eura. Iako su ga već nedavno povezivali s najvećim europskim klubovima, Gvardiolov ugovor u Leipzigu vrijedi do 2027. godine. Podsjetimo se, za njemačkog prvoligaša potpisao je nakon Dinama za 18.8 milijuna eura.