Bivša tenisačicaAna Ivanović odavno je prestala s karijerom profesionalne tenisačice, a sad uživa u ulozi mame tri dječaka. Ana i njezin suprug Bastian Schweinsteiger nedavno su dočekali trećeg sina, a privatni život i intimu vješto kriju od očiju javnosti, piše Glossy.
Ipak, neke trenutke Ana rado dijeli na društvenim mrežama, a među njima jesu i zdravi recepti, namirnice i omiljeni jelovnici. Često s pratiteljima na Instagramu podijeli što jede, koje namirnice bira, a jednom prilikom je objavila i kakvu večeru sprema za sinove. Njezina djeca često jedu ribu, tikvice i jaja.
Riba koja dominira i njezin je omiljeni izbor je losos.
'Moj omiljeni doručak je avokado i tost s poširanim jajima, a kao prilog, dimljeni losos ili špinat', rekla je jednom prilikom.
Iako skup, losos se smatra jednom od najhranljivijih namirnica. Ova super zdrava riba bogata je antioksidansom astaksantinom, i odličan je izvor visokokvalitetnih proteina, vitamina i minerala. Uz to, losos je bogat omega-3 masnim kiselinama.
Bivša tenisačica voli i druge zdrave varijante za doručak, poput kaša i smoothieja.
'Ako sam u žurbi, pravim proteinski smoothie s bananom, bademovim ili kokosovim mlijekom (ovisno od toga što imam), proteinskkim prahom i matcha prahom ili cimetom, malo lanenih sjemenki i maslacem od badema', kaže Ana.
Ana obavezno jede svježe voće, povrće, žitarice, proteine, koštunjavo voće, akai bobice. Evo jednog specijalnog recepta iz Anine kuhinje koji njezina djeca obožavaju:
Kruh s tikvicama i bananama
Sastojci:
- 1 šalica pirovog brašna
- 1 šalica integralnog pšeničnog brašna
- 2 šalice tikvica, naribanih
- 3 zrele banane, izgnječene
- 2 jaja
- 1/3 šalice maslinovog ulja
- 1 čajna žličica sode-bikarbone
- 1 čajna žličica cimeta
- 1 žlica ekstrakta vanile
Priprema:
U jednu zdjelu stavite sve sastojke i dobro ih izmješajte da dobijete ujednačenu masu. Dodajte u kalup i pecite na 180 Celzijevih stupnjeva 50-60 minuta, ovisnosti od jačine pećnice.