NAJTROFEJNIJA TENISAČICA SVIH VREMENA: Njezina ljubav s Miss Rusije šokirala svijet, a nedavno je pobijedila dva raka

Najtrofejnija tenisačica svih vremena je nedavno pobijedila rak grla i dojke.

Roy Rochlin / Getty images / Profimedia

Bivša tenisačica Martina Navratilova danas slavi 67. rođendan. Slavna tenisačica rođen je u tadašnjoj Čehoslovačkoj, ali je nastupila i za SAD. Tijekom karijere je osvojila je 18 pojedinačnih Grand Slam naslova i još 41 Grand Slam naslov u parovima. Wimbledon je osvojila čak 9 puta

Navratilova se umirovila 2006. godine nakon US Opena te postala istaknuti komentator BBC-a. No, Martina je redovito punila medijske stupce zbog svog zanimljivog života. 

Bivša tenisačica Martina Navratilova nedavno je uspjela nadjačati bolest te je pobijedila ne samo jedan, već dva oblika karcinoma. Naime, bolovala je od raka grla i dojke, a sama se bojala kako neće doživjeti prošli Božić, no sudbina joj je bila naklonjena. 

MARUYAMA, Kohei / AFLO / Profimedia 

U intervjuu s Piersom Morganu, otkrila je tako da ju je teška dijagnoza natjerala da napravi listu stvari koje želi napraviti prije smrti te da je zbog bolesti morala odgoditi planove o posvojenju djeteta sa suprugom Julijom Lemigovom. Da boluje od raka objavila je početkom prošle godine, a već se jednom borila s ovom bolešću. Iako je mislila da je 2010. završila s borbom protiv raka, on se vratio i osim dojke joj napao i grlo.

'Ovo je ozbiljan udarac, ali stanje je još uvijek popravljivo. Nadam se povoljnom ishodu, 'smrdjet' će neko vrijeme, ali borit ću se svime što imam', rekla je Navratilova.

Međutim, Martina je bila jača.

Inače, osim po profesionalnim uspjesima i po bitki za zdravlje, Navratilova je inače znana i po tome što je jedna od prvih tenisačica koja se izjasnila kao homoseksualka.

Prvi puta je 1981. progovorila o tome te je rekla kako je u vezi s Ritom Mae Brown, a od 1984. do 1991. je bila u ozbiljnoj vezi s Judy Nelson, koja je u trenutku početka njihove veze bila udana majka dvoje djece. Nakon nje se zaljubila u Juliju Lemigovu, bivšu Miss SSSR-a, a njih dvije su se i vjenčale 2014. Ona joj je i bila najveća podrška na putu k ozdravljenju.

Bivša tenisačica Martina Navratilova šokirala je svijet kad prvi put govorila o vezi s bivšom Miss SSSR-a Julijom Lemigovom, a obje su istaknule da im je njihova ljubav promijenila život. Njihova veza je na početku bila platonska, a Martina je često dolazila kod Julije i njezine djece u Parizu. Emocije između ove dvije žene su postajale sve jače.

'Vidjele su da sam sretna s njom, bilo je jednostavno. Martina je dio naše obitelji i moje kćeri su je obožavale. Igrala je tenis i pisala zadaću s njima, kuhala za njih', ispričala je Julija.

Instagram 

Problemi su nastali kad su njezinu stariju kćer zadirkivali u školi zbog njihove ljubavne veze. Tada je Julija razgovarala s kćeri i rekla joj da se ona i Martina vole.

'Pogledala me je zapanjeno, dodala sam: 'Ne mogu živjeti bez nje'. Onda sam pitala kćer bi li željela da Martina živi s nama, rekla mi je: 'I ja želim to'', otkrila je Julija.

Njihovo vjenčanje je bilo veoma emotivno, Julija je plakala, kao i Martina. Danas žive kao obitelj između SAD-a i Francuske.