DINO RAĐA JE MEĐU PRVIMA DOŠAO U KNIN NAKON OSLOBOĐENJA: Ovaj suvenir je donio na tvrđavu!

Legendarni hrvatski košarkaš Dino Rađa je bio među prvima nakon oslobođenja u Kninu!

STR / AFP / Profimedia

Legendarni Dino Rađa bio je među prvi osobama u Kninu dan nakon oslobođenja grada 1995. godine u akciji 'Oluja'. Učinio je to na poziv predsjednika Hrvatske Franje Tuđmana i o svemu tome je govorio u intervjuu za Večernji

S njim je došao i Stojan Stojko Vranković, a dogovor o odlasku na kninsku tvrđavu dogodio se nekoliko godina prije, točnije 1992.

'Predsjednik Tuđman nas je primio uoči odlaska u Barcelonu i tada je pao dogovor, mi medalju na Olimpijskim igrama, on nama janjetinu u Kninu. Bio sam kod svojih na ručku kada je došao poziv da krenem za Knin, nisam smio nikome ništa reći', prisjetio se Dino.

YouTube 

Međutim, Toni Kukoč nije dobio poziv predsjednika.

'Toni Kukoč je bio sa mnom. Rekli su mi u pet popodne na aerodromu. Nisam nikome smio reći ništa, ni vlastitoj majci, pa tako ni njemu. A i tko sam bio ja da se miješam u državno protokol? Ja sam bio uvjeren da je i Toni dobio poziv. Što se dogodilo, zašto se on nije našao tamo, ne znam' rekao je Dino. 

HRT Screenshot 

Opisao je emocije koje je doživio u Kninu. 

'Koliko nam je bilo drago da što je gotovo, toliko bi nam stiskalo srce kada smo vidjeli posljedice rata. Naježio sam se kada se dizala hrvatska zastava, a ja sam ponio i Hajdukovu', ispričao je. 

U to vrijeme Dino je igrao u NBA ligi u klubu Boston Celtics