TENISKI AS SE VRAĆA NA 'MJESTO ZLOČINA': Prošle godine ga deportirali, a sad se pokajali

Novak Đoković je prošle godine deportiran iz Australije, a sada ga jedva čekaju ponovno ugostiti.

Profimedia

Za jednog od najboljih tenisača svijeta, Novaka Đokovića, vrata Australije ponovno su otvorena nakon što je prošle godine deportiran.

Već početkom sljedeće godine igrati će u Melbournu na Australian Openu, ali i na Adelaidu kako bi skupio nove bodove i pripremio se za njemu omiljeni turnir Grand Slam.

Naime, prošlog je mjeseca novi australski ministar imigracije Andrew Giles poništio trogodišnju zabranu ulaska u zemljuza srpskog tenisača, a sada je direktor Australian Opena, Craig Tiley, izjavio kako se veseli što će opet ugostiti teniskog asa i deveterostrukog osvajača australskog Grand Slam turnira.

'Fokusirani smo na dobrodošlicu Đokoviću, koji stiže sljedeći tjedan. Igrat će u Adelaidu, a onda i na Australian Openu. Puno sam razgovarao s njim tijekom godine, on je veliki šampion. Igra najbolji tenis i bit će favorit. Popularan je u Australiji, ovdje ima veliku bazu navijača', rekao je Tiley.

Podsjetimo, prošle godine je tada prvi tenisaš na ATP listi deportiran iz Australije jer se odbio cijepiti, a sada Tiley ističe da ništa nije kriv zbog tog događaja.

Profimedia 

'Posljednje dvije godine su bile teške za cijeli svijet, ne samo za Australian Open. Ako se vratite korak unatrag i pogledate, te okolnosti su bile izvan naše kontrole. Bismo li voljeli da se to nije dogodilo? Apsolutno. Jesmo li učinili sve što smo mogli u tom trenutku? Da, jesmo', kazao je Tayli.

Turnir u Adelaideu održat će se od 1. do 8. siječnja sljedeće godine, dok je Australian Open na rasporedu od 16. do 29. siječnja.