BOJALA SE DA NEĆE DOČEKATI SLJEDEĆI BOŽIĆ: Najpoznatija lezbijka tenisa uz pomoć supruge preboljela čak dva raka

Martina Navratilova progovorila je u emocionalnom intervjuu o tome da je preboljela dva raka – grla i dojke.

Profimedia

Bivša tenisačica Martina Navratilova otkrila je u nedavnom intervjuu s poznatim voditeljem Piersom Morganom da je nakon crnih prognoza u vezi svog zdravstvenog stanja ipak uspjela nadjačati bolest te je pobijedila ne samo jedan, već dva oblika karcinoma. Naime, bolovala je od raka grla i dojke, a sama se bojala kako neće doživjeti prošli Božić – no sudbina joj je bila naklonjena.

Slavna 66-godišnjakinja koja je nekoć žarila i palila teniskim terenima te postala jedna od najtrofenijih tenisačica svih vremena, danas je sretna što je uopće živa, a sve ostalo su samo dodatni ‘benefiti’ u njezinom životu.

Profimedia 

Otkrila je tako da ju je teška dijagnoza natjerala da napravii listu stvari koje želi napraviti prije smrti te da je zbog bolesti morala odgoditi planove o posvojenju djeteta sa suprugom Julijom Lemigovom. Da boluje od raka objavila je početkom prošle godine, a već se jednom borila s ovom bolešću. Iako je mislila da je 2010. završila s borbom protiv raka, on se vratio i osim dojke joj napao i grlo.

Profimedia 

Sada je nakon kura kemoterapije opet na putu da obnovi svoj normalan život te je rekla da je beskrajno sretna zbog svog ozdravljenja. Inače, osim po profesionalnim uspjesima i po bitki za zdravlje, Navratilova je inače znana i po tome što je jedna od prvih tenisačica koja se izjasnila kao homoseksualka.

Prvi puta je 1981. progovorila o tome te je rekla kako je u vezi s Ritom Mae Brown, a od 1984. do 1991. je bila u ozbiljnoj vezi s Judy Nelson, koja je u trenutku početka njihove veze bila udana majka dvoje djece. Nakon nje se zaljubila u Juliju Lemigovu, bivšu Miss SSSR-a, a njih dvije su se i vjenčale 2014. Ona joj je i bila najveća podrška na putu k ozdravljenju.