PERIŠIĆEV SIN DOBIO PRIZNANJE UN-A: Njegova gesta s Neymarom obišla je svijet, pokazao je kako se sportski slavi pobjeda

Leonardo Perišić, sin hrvatskog reprezentativca Ivana Perišića, dobio je veliko priznanje Ujedinjenih naroda.

Profimedia

Nakon spektakularne pobjede Hrvatske nad Brazilom u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva jedan se dječak posebno istaknuo i njegova je snimka obišla svijet.

Riječ je o 10-godišnjem Leonardu Perišiću, sinu Ivana Perišića, koji je nakon utakmice prišao uplakanom Neymaru i zagrlio ga. Kao i druga djeca naših reprezentativaca, istrčao je na teren, no on je, umjesto za slavlje, iskoristio priliku da priđe Neymaru koji je bio toliko pogođen porazom da je zaplakao.

Na snimci koja je postala viralna na društvenim mrežama vidi se da ga je Neymar prihvatio u zagrljaj, a zatim su krenuli svaki na svoju stranu.

Leonardov potez oduševio je milijune ljudi pa je sad zbog te geste dobio priznanje UN-a.

Instagram 

Naime, mladom Leonardu Perišiću, zbog fair playa koji je pokazao nakon utakmice s Brazilom, UN je dodijelio otvaranje walkathona zvanog 'Hod od nule', koji se održava u svrhu ispunjavanja ciljeva održivog razvoja UN-a.Tu ceremoniju u Dohi nije zaobišla ni bivša predsjednica Kolindu Grabar-Kitarović koja je čestitala i zagrlila Lea i njegovu sestru Manuelu, a trenutke s dodjele priznanja podijelila je na Instagramu.

'Jedna od zvijezda Svjetskog prvenstva u Kataru bio je i Leo Perišić, sin hrvatskog nogometaša Ivana Perišića. Leo je označio početak walkathona Hod do nule u potporu ispunjavanja ciljeva održivog razvoja UN-a, kao posebno priznanje za njegov doprinos fair playu u trenucima nakon utakmice Hrvatske i Brazila kada je tješio brazilske reprezentativce', napisala je.

Inače, Ivan i supruga Josipa ponosni su roditelji desetogodišnjeg sina Leonarda i sedmogodišnje kćerkice Manuele, a kako je Story ekskluzivno doznao, ovog se proljeća rodilo njihovo treće dijete i to sin po imenu Luka.