OBITELJSKA TRAGEDIJA ČIJI SE STRAVIČNI DETALJI SKRIVAJU OD JAVNOSTI: Sin moćnika poginuo, no o okolnostima se šuti

Najstariji sin najmoćnijeg čovjeka auto-moto svijeta izgubio je život pod nerazjašnjenim okolnostima.

Profimedia

Saif Ben Sulayem (29) izgubio je život u tragičnoj nesreći koja se dogodila u utorak, a on je preminuo od ozljeda u bolnici dva dana kasnije. FIA (Međunarodna automobilistička federacija) je dodala da je njezin predsjednik, Mohammed Ben Sulayem, o čijem se sinu radi, zatražio privatnost te da ni on ni FIA neće izdati izjavu o tome.

Profimedia 

Seif je bio najstariji sin moćnika i jednog od najutjecajnijih ljudi auto-moto sporta, Mohammeda Bena Sulayema, a detalji njegove smrti sada se skrivaju od javnosti. On je, po onome što se zna, od malih nogu krenuo očevim stopama te pokazivao veliki interes za moto utrke i automobile. Kada je odrastao se počeo i natjecati na utrkama te je sudjelovao u natjecanjima Formule 4 UAE 2016-17 protiv budućih vozača Formule 1 Oscara Piastrija i Logana Sargeanta.

Iako je zabilježio višestruke plasmane među prvih 10 u prvenstvu, odlučio je ne nastaviti međunarodnu trkaću karijeru na juniorskoj razini, jer se njegov otac natjecao kao uspješan reli vozač u isto vrijeme. O odnosu oca i sina ne zna se puno, baš kao ni o okolnostima nesreće u kojima je Seif izgubio život. Istraga je u tijeku.