'NADAO SAM SE DA ĆE DUŽE TRAJATI I ZAVRŠITI BOLJE': Legendarni Španjolac prekida karijeru pod prisilom?

Slavni nogometaš Sergio Ramos napustio je španjolsku nogometnu reprezentaciju u 36. godini života.

Profimedia

Sergio Ramos, jedan od najslavnijih nogometaša današnjice i legenda tog sporta, objavio je kraj reprezentativne karijere. 36-godišnji Španjolac koji je posljednje godine proveo u Paris Saint-Germainu emotivnom se objavom na svom službenom profile na Facebooku oprostio od španjolske nogometne reprezentacije.

‘Jutros sam primio poziv sadašnjeg izbornika, rekao mi je da ne računa na mene i da neće računati na mene, bez obzira na moje igre ili nastavak moje karijere’, počeo je Ramos pa otkrio koliko je razočaran odlukom izbornika Luisa de la Fuentea:

‘S velikim žaljenjem, to je kraj putovanja za koje sam se nadao da će duže trajati i da će završiti s boljim okusom u ustima. Skromno, mislim da je moja karijera zaslužila kraj zbog osobne odluke ili zato što moje igre nisu bile ono što treba reprezentaciji, a ne zbog moje dobi ili drugih razloga. Jer biti mlad ili manje mlad nije vrlina ili mana, to je samo privremena osobina koja nije nužno povezana s učinkom ili sposobnošću. S divljenjem gledam Modrića, Messija, Pepea…

Nažalost, kod mene neće biti tako jer nogomet nije uvijek fer i nogomet nikad nije samo nogomet. Kroz sve to prolazim s tugom koju želim podijeliti s vama, ali isto tako uzdignute glave i zahvalan za sve ove godine i vašu podršku.

Od srca hvala svima koji su uvijek vjerovali u mene’, napisao je Ramos.

Za španjolsku izabranu vrstu upisao je 180 nastupa i 23 pogotka, a osvojio je dva Europska i jedno Svjetsko prvenstvo. Navodno je povodom ovom naglom, i nevoljkom Ramosovom umirovljenju, sukob s izbornikom Luisom de la Fuenteom koji ga nije zvao ni da sudjeluje u Katru na prošlom Svjetskom nogometnom prvenstvu.