'BIO JE MOJ LIDER I VELIKI EMOTIVAC': Zlatko Dalić oglasio se nakon šokantne Lovrenove odluke da kaže zbogom Vatrenima

Izbornik hrvatske reprezentacije, Zlatko Dalić, komentirao je odluku Dejana Lovrena da napusti Vatrene.

Profimedia

Dejan Lovren je emotivnom objavom na Instagramu objavio fanovima da napušta Vatrene, hrvatsku nogometnu reprezentaciju te kreće s novim životnim projektima. Povodom te velike promjene u sastavu momčadi naše reprezentacije oglasio se i izbornik Zlatko Dalić.

Dalić je odmah istaknuo važnost Lovrena u osvajanju srebrne i brončane medalje na svjetskim prvenstvima u Rusiji i Kataru, a složio se i kako su Vatreni izgubili jednog od stožernih igrača. Podsjetimo, Dalić je bio izbornik Lovrenu čak 5 godina njegove reprezentativne karijere.

‘Razumijem i poštujem Dejanovu odluku te sam mu u razgovoru rekao da ima moju podršku što god odluči. Kroz karijeru se suočavao s dosta kritika i nepovjerenja, ali uvijek je bio sjajan borac te sada na kraju reprezentativne priče može biti itekako ponosan na sve što je ostvario. Bio je sjajan i u Rusiji i u Kataru, osvojio je dvije medalje i u mnogočemu je nadmašio igrače koji su njemu bili inspiracija devedesetih godina’, izjavio je izbornik Zlatko Dalić.

‘Dejan je bio jedan od lidera svlačionice i na njega sam se uvijek mogao osloniti da će biti onaj koji obrabruje, podiže i motivira cijelu ekipu na terenu i izvan njega. Pravi je 'fajter', veliki emotivac, igrač kojeg u svakoj bitki želite imati na svojoj strani. Drago mi je što sam ga imao priliku trenirati i što smo zajedno podijelili puno lijepih trenutaka. Hvala mu na svemu što je učinio za mene kao izbornika i za našu reprezentaciju. Bio je vrlo važan kotačić naših uspjeha te mu želim puno zdravlja, sreće i uspjeha na terenu i izvan njega’, poručio je Dalić za službenu stranicu HNS-a.