HEROJ ARGENTINE JE 'OBIČNI DIVLJAK': Sramotna gesta golmana provokatora neće biti tek tako zaboravljena

Emiliano Martinez proglašen je najboljim golmanom na Svjetskom prvenstvu u Katru pa izveo sramotnu gestu.

Profimedia

Argentina je treći put u povijesti postala svjetski prvak nakon pobjede u finalu protiv Francuske.

No, osim zlata Argentinci su pokupili i niz drugih nagrada. Lionel Messi proglašen je najboljim igračem turnira, Enzo Fernandes dobio je nagradu za najboljeg mladog igrača, a apsolutni junak bio je golman Emiliano Martinez koji je ujedno dobio i nagradu za najboljeg golmana Svjetskog prvenstva.

Martinez je, kao i svi igrači, bio van sebe nakon pobjede.

'Dosta smo se napatili, a pomislili smo da kontroliramo utakmicu. No, oni su se uspjeli vratiti. Znate, bila je ovo jako teška utakmica, a naša je sudbina očito bila da patimo. Imali su jednu pravu šansu da pobijede na kraju, ali sam uspio to obraniti nogom', kazao je nakon utakmice presretni Martinez.

'Sad živim trenutke koje sam sanjao. Nemam riječi! Pobjedu ću posvetiti svojoj obitelji', dodao je.

Iako mnogi smatraju da je nagradu trebao osvojiti hrvatski vratar Dominik Livaković, Zlatna rukavica je ipak pripala Martinezu.

No, ono što je šokiralo javnost je sramotna gesta nakon što je primio nagradu. Najprije je rukavicom mahao prema publici u znak zahvale, a onda ju je s obje ruke uzeo i stavio u međunožje

Ova gesta iznenadila je i uvrijedila sve prisutne u Katru koji su zajedno s Argentincima slavili veliku pobjedu. Još uvijek nije poznato je li riječ o provokaciji ili je na takav način htio proslaviti odlikovanje.

Inače, Martinez je poznat kao veliki provokator pa ovo nije prvi put da je izazvao zgražanje javnosti. Nakon što je s dvije obrane penala na utakmici s Nizozemskom donio Argentini trijumf, došao je pred klupu urlajući, sada već bivšem izborniku nizozemske reprezentacije Louisu Van Gaalu: 'Je*** sam te dva puta, dva puta sam te je***, ped***'. 

Spomenuti ispad zamalo je rezultirao suspenzijom golmana Argentine nakon što je FIFA priopćila sljedeće: 'Disciplinska komisija FIFA-e otvorila je postupak protiv Argentinskog nogometnog saveza zbog mogućih kršenja članaka 12 (Nedolično ponašanje igrača i službenih osoba) i 16 (Red i sigurnost na utakmicama) Disciplinskog kodeksa'.