I ZDRAVLJE I KARIJERA NA KOCKI: Nikola Kabaratić teško obolio, hoće li ikad više moći zaigrati rukomet?

Najslavniji rukometaš svih vremena, Nikola Karabatić, obolio je od flebitisa, upale površinskih vena.

Profimedia

Nikola Karabatić je neosporno jedan od najslavnijih rukometaša svih vremena, a nedavno je ponovno bio glavna zvijezda francuske reprezentacije na Svjetskom rukometnom prvenstvu. Ipak, sada su za Nikolu došli teški trenuci jer ima ozbiljnih zdravstvenih problema.

Kako stvari stoje, uz pomoć klupskog medicinskog osoblja Karabatić će morati slijediti terapiju koja se temelji na antikoagulansima zbog problema sa začepljenjem vena. Ovaj tretman nije kompatibilan s kontaktnim sportom na visokoj razini što bi moglo dovesti Karabatićevu karijeru u pitanje.

38-godišnjak će tako barem sljedeća tri mjeseca morati pauzirati od igre, a dijagnosticiran mu je flebitis, što označava upalu površinskih vena u nozi. Kako će van terena biti čak tri mjeseca, to znači da bi za njega ova sezona mogla biti završena prije no što je i počela. Naravno, liječnici tek trebaju vidjeti kako će se bolest razvijati, jer ako se neće povući, Nikola bi mogao biti prisiljen umiroviti se. 

Prve utakmice četvrtfinala Lige prvaka su na rasporedu u svibnju i Karabatić gotovo sigurno neće biti spreman za njih. Podsjetimo se, Karabatića se smatra najboljim rukometašem svih vremena koji je svoju francusku reprezentaciju više puta doveo do pobjedničkih postelja na važnim prvenstvima pa je za njega ovo veliki udarac.