BIVŠI DINAMOVAC PREŽIVIO SRČANI UDAR: Izašao na teren ni ne sluteći da će ga igra skoro koštati života

Bivši reprezentativac Belgije i bivši Dinamovac Branko Strupar u 53. godini preživio srčani udar, oporavlja se.

Pixsell/Sanjin Strukić

Bivši nogometaš Dinama i reprezentativac Belgije, Branko Stupar (53), oporavlja se nakon srčanog udara koji je pretrpio prošli petak prije nego što je rekreativno zaigrao mali nogomet.

‘Osjećao sam stezanje u grlu. Nije to bilo ništa posebno, onda se sve pojačavalo. Otišao sam da se malo oznojim, mislio sam da će mi to pomoći, no onda sam shvatio da je riječ o nečemu težem’ rekao je bivši belgijski reprezentativac za gol.hr.

Dodao je da ga je supruga pri povratku kući odmah strpala u automobil i odvezla u bolnicu gdje je bio zadržan 3 dana. U bolnici je određeno da Strupar mora na hitnu operaciju, a zahvat je srećom dobro završio pa se sada bivši Dinamovac oporavlja kod kuće.

Profimedia 

Struparu su ugradili dva stenta, a iako se liječi i odmara, potresla ga je smrt Miroslava Ćire Blaževića koji je rođen na isti dan kad I Stupar, 9. veljače.

‘Bio sam pod velikim stresom zbog gubitka roditelja prije godinu dana, za njih sam bio jako vezan. Počeo sam pojačano pušiti pa nisam bio toliko svjestan stresa. Tek shvaćam koliko je to utjecalo na mene. Otac mi je imao tri srčana udara, to je možda i genetski’, zaključio je.