OD SKROMNOG DEČKA IZ TRAMVAJA DO NAJSKUPLJEG IGRAČA: Za Gvardiola se spremaju vrtoglave ponude, cijena je skočila u nebo

Joško Gvardiol posebno se istaknuo na Svjetskom prvenstvu te bi zbog toga mogao postati najskuplji stoper u povijesti.

Profimedia

Hrvatskog reprezentativca Joška Gvardiola hrvatska javnost je upoznala prije tri godine kad je sa samo 17 godina zabio gol Inter Zaprešiću, a potom se tramvajem odvezao doma.

Profimedia 

'Bilo mi je neugodno pitati suigrače da me voze, nisam bio toliko dobar s njima. Moji su bili negdje na putu pa sam išao tramvajem. I tamo su me uhvatili navijači', rekao je nedavno.

Od tog gola krenuo je nevjerojatan uspon Joškove karijere. Postao je član prve postave Dinama, a europski klubovi su ga nazivali i čudom od djeteta. Leipzig ga je tada platio 19 milijuna eura i time si osigurao najveći izlazni trasfer u povijesti kluba.

Profimedia 

Tri godine kasnije, Joško slovi za jednog od najboljih stopera svijeta, ali i jedan od najtraženijih. Sad se samo postavlja pitanje hoće li ponuda biti viša od 100 milijuna eura, a čini se da hoće. Chelsea je Gvardiola htio još na ljeto, no Leipzig im je odbio sve ponude, a piše se kako je najveća bila 90 milijuna.

No, sada je za Gvardiola navodno zagrizao Manchester City, a ponuda iznosi vrtoglavih 130 milijuna eura uz bonuse. Tako bi Joško godišnje primao plaću od visokih 12 milijuna eura, tvrde talijanski mediji.

Profimedia 

Podsjetimo, 20-godišnji sportaš prve je nogometne korake napravio sa šest godina na Trešnjevci. 'I plakao sam na prvom treningu, bojao sam se. A prvi transfer bio mi je u Dinamo, za koji sam i navijao iako je tata hajdukovac', rekao je jednom prilikom. Zbog veličanstvenog uspjeha u Katru Gvardiol je dobio i simpatičan nadimak 'ministar obrane'.