Hrvatski kapetan Luka Modrić postigao je pogodak za vodstvo Vatrenih u utakmici protiv Italije. Igrač Real Madrida više puta pokazao je zašto je lider. Iako je imao titulu najboljeg na svijetu, Luka se na kraju uvijek pokazuje kao obiteljski čovjek prije svega. Cijeli život su mu podrška majka Radojka i otac Stipe.

Otac Stipe sina prati gotovo na svim reprezentativnim utakmicama, a i velika mu je podrška tijekom cijele karijere. Mnogi ga najviše pamte po izjavi kad je Luka osvojio Zlatnu loptu.

'Sine moj, ja sam najponosniji i najsritniji ćaća na svijetu, ti si moj genij, ne mogu više... Ne znam što da kažem. Presretan sam. Presretan. Tvoj veliki rad, trud i odricanje, svi se ponosimo s tobom', kroz suze je rekao Lukin tata Stipe.

Radojka Modrić Luka Modrić Stipe Modrić.jpg
FRANCK FIFE / AFP / Profimedia 

Svi su čekali Lukin odgovor, a on je svojim roditeljima rekao:

'I oni su podnijeli veliku žrtvu, zahvaljujući njima sam ovdje. Neizrecivo im hvala', rekao je kapetan, pokušavajući zadržati suze.

Stipe Modrić je doživio veliki gubitak, njegov otac Luka Modrić, ubijen je koncem 1991. godine u mjestu Zaton Obrovački. Kapetan Vatrenih nerado govori o tom događaju jer je s djedom bio blizak, ali ga je često isticao kao junaka svog djetinjstva.

Iako su roditelji jednog od najslavnijih nogometaša na svijetu, Modrićevi roditelji su samozatajni i ne vole se, kao ni ostatak njegove obitelji, eksponirati u javnosti. Majka Radojka nije toliko često na tribinama, posljednji put je bila na tribinama tijekom Lige nacija. Ona je, također, istaknula koliko je ponosna na sina kad je osvojio Zlatnu loptu.

Bravo, sunce. Zasluženo je, to sam i očekivala. Puno te volim’, s osmijehom je poručila mama Radojka.

Uz Luku, Stipe i Radojka imaju i dvije kćeri, Jasminu i Dioru