Nekad najbolji nogometaš svijeta Roberto Baggio pretučen je, zatočen i opljačkan nakon što su mu provalnici upali u dom dok je s obitelji gledao utakmicu Italije i Španjolske. 

Prema policijskim izvještajima, u njegovu vilu u Altavilli Vicentini provalio je pet maskiranih i naoružanih napadača. Nekadašnji nogometaš se suprotstavio, ali je ozlijeđen u sukobu. Kasnije su mu te rane morali zaštiti u bolnici. Nakon što su ga provalnici savladali, Roberta i njegovu obitelj su zaključali u ormar. Pokrali su nakit, satove i druge skupocjene predmete

Inače, nogometaš živi mirno i daleko od očiju javnosti posljednjih godina. Vozi automobil star 40 godina, živi na selu, ali se bori i s jakim bolovima jer je opaka karijera ostavila trag na njegovom tijelu, piše Mondo.

Roberto Baggio.jpg
Roberto Tommasini/IPA Sport / ip / PA Images / Profimedia 

Zbog bolova ne može sudjelovati ni na humanitarnim utakmicama niti igrati nogomet s prijateljima. Sve to je utjecalo i njegov fizički izgled.

Baggio je tijekom karijere igrao za Italiju, Juventus, Milan, Inter, Fiorentinu, a sve to je ostavilo traga.

'Jedina stvar koja me stvarno boli je kad ga vidim uništenog u 57. godini', rekla je Robertova kćer pa dodala:

'Nije igrao otkad je u mirovini. Čak i kad se igra s nama u dvorištu, odustane nakon drugog driblinga, jer ima jake bolove i boji se nove ozljede. Ne znam što bih dala da ga vidim na terenu još 90 minuta. Nedostaje mi uzbuđenje kad ga vidim kako trči prema golu, dribla, usporava i onda... gol! To veselje, vrištali smo kao ludi.'

Osvajač Zlatne lopte za 1993. godinu danas živi na selu i vozi Fiata starog punih 40 godina,

'Sjećem drva, vozim traktor i navečer sam jako umoran, čak se i onesvijestim od umora', ispričao je prije nekoliko godina u dokumentarcu.

Još tijekom igračkih dana prešao je iz kršćanstva u budizam zbog čega je nosio nadimak 'Mali Buda'.