Španjolski nogometašMarco Asensio prošlog ljeta iznenadio je obožavatelje kad je napustio Real Madrid i prešao u PSG. Navijači nisu bili sretni zbog ovog transfera, a godinu dana kasnije sigurno nije ni Marco. Naime, nakon ovog poteza, brojne stvari su mu počele ići nizbrdo.  

Španjolac nije uspio izboriti mjesto u prvih 11, a od učinak od pet golova i 19 nastupa tijekom ove sezone govore dovoljno o njegovom statusu. Zbog toga je ostao i bez mjesta u reprezentaciji i nije otišao na Europsko prvenstvo. 

Međutim, najveća životna promjena dogodila si prije nekoliko tjedana. Asensio i njegova supruga Sandra Garal u priopćenju za medije su potvrdili glasine da se razvode manje od godinu dana nakon svadbe. Par se zaručio 2022. godine, otprilike tri godine nakon što su se upoznali u poznatom noćnom klubu u Madridu u kojem je ona radila kao konbarica dok je istovremeno studirala arhitekturu.

Tako je 8. lipnja 2023. par rekao 'da' na Mallorci. Bilo je to glamurozno vjenčanje sa brojnim poznatim licima iz svijeta sporta u Španjolskoj. Nekoliko tjedana prije prve godišnjice braka, oboje su dali izjave kojima potvrđuju ono o čemu se danima šuškalo, odnosno da su prekinuli.

'Oduvijek sam želio svoj privatni život držati podalje od medija i javnosti općenito. Međutim, kao rezultat najnovijih informacija koje su objavljene u vezi s mojim životom udvoje, smatram da je dobro govoriti u prvom licu kako bismo izbjegli nagađanja, lažne vijesti ili poluistine.

Nedavno smo, nakon nekog vremena razmišljanja, Sandra i ja zajednički odlučili prekinuti naš brak. Bile su to prekrasne godine i želim javno zahvaliti Sandri na svemu što sam doživio uz nju. Ona će uvijek imati mjesto u mom srcu kao vrlo posebna osoba, koja mi je dala puno i s kojom sam imao zadovoljstvo podijeliti važne trenutke u svom životu.

Cijenim što poštujete našu privatnost s ljubavlju s kojom ste se uvijek odnosili prema nama, budući da su ovo trenuci u kojima možemo živjeti s maksimalnim mirom. Veliki zagrljaj svima", poručio je Asensio.

Navodno je Sandra bila ta koja je zatražila zahtjev za razvod jer joj se nije svidio način života u Parizu te je češće boravila u Madridu nego u francuskoj prijstolnici.

Ovo je zaista teška godina za Marca.