Hrvatski nogometaš Luka Modrić i njegova supruga Vanja sudbonosno 'da' izrekli su dva puta. Prvo su imali građansko vjenčanje 2010. godine dok je lijepa Zagrepčanka bila u visokom stupnju trudnoće. Zatim su imali ceremoniju u crkvi 2011. godine i veliko slavlje.

Vanja je za poseban dan odabrala vjenčanicu boje šampanjca od svile i čipke s buketom ružičastih ruža. Nju je do oltara u crkvi Majke Božje Lurdske u Zagrebu vodio nekad prvi čovjek Dinama Zdravko Mamić, a svirao je 'Svadbeni marš'.

Zdravko Mamić (2).jpg
Pixsell/Robert Anić 

Novopečeni mladenci su potom slavlje nastavili u hotelu Westin. Među gostima su bili Vedran Ćorluka, Stipe Pletikosa, Mario Mamić i Monika Kravić, Boško Balaban i Iva Radić, Slaven Bilić s partnericom Ivanom Đeldum.

Stipe Pletikosa i Vedran Ćorluka.jpg
Pixsell/Robert Anić 

Ono što Vanju izdvaja od ostalih supruga nogometaša je njezin aktivni interes za nogomet i karijeru supruga. Iako rijetko daje intervjue i ostaje diskretna u medijima, ona je poznata po tome što aktivno prati Lukine utakmice i često ih snima. Ne samo to, oni zajedno analiziraju njegove utakmice. Mnogi tvrde da je upravo ona ta koja daje dragocjene savjete i pomaže mu u analizi igre.

Osim toga, šuška se da Vanja igra značajnu ulogu u Lukinim profesionalnim odlukama, uključujući i transfere. Njezina prisutnost i podrška često smatra da ključnim faktorom u Lukinom uspjehu. Njezin nevidljivi doprinos njegovoj karijeri jasno ukazuje na snagu njihove veze i partnerstva.

Godine 2004. ovaj je par izašao na prvi spoj. Sve ostalo je povijest.

'Živjeli smo različite emotivne priče, ali Vanja i ja smo kroz duge razgovore ubrzo shvatili da dijelimo zajednički pogled na životne prioritete. Na obitelj. Već sam bio prilično zaljubljen kad sam joj prvi put predložio da iziđemo navečer van. Prihvatila je. Bilo je to 1. prosinca 2004., i to je bio naš dan. Te smo se večeri prvi put i poljubili, u njenom stanu. Ne znam jesam li ikad osjetio takvu sreću do tada. Mislio sam da su sve one priče o leptirićima u trbuhu samo isprazne fraze, ali te sam se večeri osjećao baš tako. Zaljubljen preko ušiju. Prohodali smo', emotivno je opisao u autobiografiji i tako prvi put opisao intimne trenutke sa svojom suprugom.

Luka i Vanja imaju sina Ivana te kćeri Sofiju i Emu.

Više fotografija Luke i Vanje, pogledajte u galeriji.

Instagram Luka i Vanja Modrić