Dan uoči službenog početka trećeg izdanja Sunset Sports Media Festivala, koji se od četvrtka održava u Zadru, lošinjski hotel Bellevue ugostio je brojne domaće i internacionalne sportske i medijske zvijezde koje su sudjelovale u šahovskom turniru pod nazivom Sunset Chess Evening.

Uz domaćina, šahovskog velemajstora Alojzija Jankovića, na terasi lošinjskog hotela uz zalazak sunca na turniru su sudjelovala poznata imena poput glumaca Gorana Bogdana i Filipa Juričića, TV voditelja Joška Lokasa, kvižaša Deana Kotige te brojni drugi uzvanici. Podršku ovom događaju svojim dolaskom dale su i zvijezde ovogodišnjeg Sunset Sports Media Festivala, a među njima i jedan od najtrofejnijih trenera u povijesti američkog nogometa Bill Belichick, višestruko nagrađivani producent i kreativni direktor CBS Sporta Pete Radovich, predsjednik Showtime Sportsa Stephen Espinoza te direktor Sunset Sports Media Festivala i proslavljeni košarkaš Damjan Rudež.

Alojzije Janković, Amar Bukvić, Nevena Rendeli Vejzović, Hrvoje Šalković i Filip Juričić.jpg
Press 

'Sunset Sports Media Festival ima za cilj dovesti u Hrvatsku najbolje od najboljih iz cijelog svijeta, a dobra vijest za sve nas je da su mnogi od tih najboljih upravo Hrvati. Među nama je najbolji NFL trener Bill Belichick, koji je podrijetlom te nakon što je od predsjednika Vlade RH dobio domovnicu i službeno Hrvat. Naša vizija temelji se na uvjerenju da je sport duboko ukorijenjen u hrvatskoj povijesti i kulturi, a ovo događanje dokazuje kako smo bez obzira na veličinu naše zemlje prepoznati kao mjesto jedinstvene ljepote mora i prirode, ali također i kao jedna od najmoćnijih sportskih nacija na svijetu. Ovaj događaj obuhvaća oba navedena segmenta i samo je dodatna potvrda te činjenice', izjavio je Pete Radovich, osoba koje za zaslužna za dolazak američke sportske ikone Billa Belichicka u Hrvatsku.

Stephen Espinoza i Tomo Ricov.jpg
Press 

 Turnir je protekao u izvanrednom duhu sportskog nadmetanja, zabave i druženja, a pobjedu je odnio Bruno Šimleša koji je u uzbudljivom finalu svladao Tomislava Barišića. Prvi Sunset Chess Evening organiziran je s ciljem povezivanja gostiju i stvaranja prijateljske atmosfere koja će se nastaviti u Zadru od 6. do 8. lipnja na trećem izdanju Sunset Sports Media Festivala.

'Sunset Sports Media Festival dobio je jednu posebnu šahovsku notu s našim zvijezdama, a ono što me posebno veseli jest vidjeti ih kako se bore i istovremeno uživaju. Ovdje se okupilo široko društvo iz različitih industrija, a osobno ne pamtim da sam ikada igrao šah na nekoj ovako atraktivnoj i lijepoj lokaciji. Čestitam Peteu Radovichu i Damjanu Rudežu na svemu što rade i što su uspjeli dovesti ovako velike zvijezde u Hrvatsku', rekao je Alojzije Janković.

Bill Belichick, Damjan Rudež i Nevena Rendeli Vejzović (1).jpg
Press 

Lošinjska oaza i hotel Bellevue drugu godinu za redom dio su ovog festivala, te postaju tradicionalna prva postaja za brojne uzvanike iz Hrvatske i svijeta, a šahovskim turnirom započeo je bogati program festivala koji seli u Zadar, gdje će narednih dana više stotina posjetitelja imati priliku čuti zanimljive paneliste te uživo upoznati svjetske zvijezde poput proslavljenog talijanskog nogometaša Alessandra Del Piera.

'Jako smo sretni i zadovoljni što smo uspjeli realizirati ovaj nulti programski dan na Lošinju. Prije svega želim zahvaliti Lošinj Hotels & Villas koji su izvanredan domaćin i veliki je užitak biti ovdje. Naravno, velike zasluge za organizaciju idu našem velemajstoru Alojziju Jankoviću koji je i naš Sunset gost i predavač te prijatelj konferencije, a koji svojom pozitivnom energijom okuplja ljude oko sebe i širi svoje šahovsko znanje. Ovo je zaista bio fantastičan event i iznimno nas veseli što smo uspjeli proširiti programski dio čak i izvan Zadra, tako da Sunset brand raste na više lokacija', zaključio je Damjan Rudež, direktor Sunset Sports Media Festivala.

Maria Grigoryan Vučković i Andrea Papst Lopac.jpg
Press 

 Ovogodišnji Sunset Sports Media Festival obećava nezaboravan događaj za sve ljubitelje sporta i medija u suvremenom kongresnom, sportskom i zabavnom centru Fortis Clubu u Falkensteiner Resortu Punta Skala. Festival će u četvrtak 6. lipnja otvoriti spomenuti legendarni talijanski nogometaš Alessandro Del Piero, danas analitičar brojnih talijanskih TV kuća i komentator utakmica na CBS-u i Paramount+, koji će podijeliti svoju životnu priču s posjetiteljima Festivala u svom razgovoru 1 na 1 s priznatim španjolskim piscem i novinarom Guillemom Balaguem, autorom biografija o Messiju, Ronaldu i Maradoni. Cijeli program dostupan je putem poveznice, a sve novosti možete pratiti na FB i IG profilima Festivala.