Hrvatska ima brojne velikane sporte, a obitelj koja se posebno ističe je Kostelić. Ante, Ivica i Janica osvojili su brojne medalje u svijetu skijanja, a najveća podrška u svemu im je bila supruga i majka Marica. Malo je poznato da je i ona bila sportašica, a upravo tako je upoznala supruga. 

Ante-Kostelic-Marica-Kostelic-Ivica-Kostelic-i-Janica-Kostelic.jpeg
STORY ARHIVA 

 Ante Kostelić, poznat pod nadimkom Gips, u mladosti je trenirao više sportova: rukomet, plivanje, skijanje, a bavio se i automobilskim utrkama. Kasnije je postao rukometni trener, a upravo je u tom razdoblju upoznao Janičinu i Ivičinu majku Maricu. S njom se zbližio krajem šezdesetih dok je trenirao rukometnu ekipu u kojoj je ona igrala. Ante je u to vrijeme već bio u braku, no kad je zaiskrilo s Maricom, razveo se od prve supruge i oženio njome.

Par je 1979. godine dobio sina Ivicu, a 1982. stigla je i Janica.

Marica je svoju djecu pratila na gotovo svim natjecanjima, a bila je svojevrsni ekonom cijele obitelji. Njezin doprinos najbolje opisuje rečenica koju je izgovorila prije nekoliko godina. 

'Jučer sam oprala osam perilica rublja, a sada moram ići peglati i spremati torbe', rekla je za Večernji

Marica-Kostelic-i-Ante-Kostelic.jpeg
STORY ARHIVA 

Slavna skijašica jednom je prilikom otkrila da joj je majka Marica najvažnija osoba u životu. 

‘Mislim da je mama najvažnija osoba u životu. Moja majka Marica je gotovo uvijek bila u pravu. Ni vile, ni jahte, ni uspjesi ne mogu se mjeriti s činjenicom da imate zdravo, pametno i dobro odgojeno dijete. Nadam se da ću i ja jednog dana biti dobra mama’, rekla je Janica još nekoliko godina prije rođenja svog sina Oskara. 

S obzirom na to da ih je pratila cijelu karijeru, Marica je uvijek isticala da je ponosna majka i da joj je najteže bilo nositi s ozljedama svoje djece.