Najbolji hrvatski tenisač, a danas trener Goran Ivanišević prije dva mjeseca je prekinuo suradnju s Novakom Đokovićem. Bila je to vijest koje iznenadila sportski svijet jer su bili nevjerojatan tandem svih pet godina suradnje. Hrvatski sportaš u više je navrata progovorio o tome kakav odnos ima sa slavnim sportašem. Nedavno je za portal Watson otkrio je što je presudilo suradnji. 

'Znao sam da to vrijeme dolazi. Novak je već bio sit mene, a i ja njega. Odnosi jednostavno dođu do kraja, iako smo se rastali kao prijatelji. Nije bilo svađa i uvijek ćemo ostati prijatelji', objasnio je Ivanišević.

U razgovoru za švicarski portal istaknuo je tri teška razdoblja koja su zajedno prebrodili: pandemija, diskvalifikacije na US Openu te problemi pri ulasku u Australiju. Potom je analizirao svoju najveću zaslugu za pobjede Đokovića.

'Novak je uvijek imao odličan servis, ali je bio podcijenjen. Puno smo eksperimentirali s bacanjem loptice i radili na volejima. Novak me angažirao iz specifičnih razloga, a ne da pravimo gužvu', rekao je Ivanišević.

Inače, Goran nikad nije izbjegavao govoriti o svojoj karijeri i potezima koje je napravio. Tako je svojevremeno istaknuo da bi jednu stvar promijenio da može vratiti vrijeme

'Uživao sam igrati protiv svih, osim nekoga tko mi je uništio život, a bio je to nesretni Pete Sampras. Nemojte me krivo shvatiti, poštujem ga, nevjerojatan je. Jednostavno sam imao pogrešan stav prema Samprasu. Vjerovao sam da moram igrati bolje nego protiv drugih, ali često je bilo blizu i obično sam gubio', rekao je.

Ivanišević je protiv Samprasa izgubio jednom u finalu, a drugi put u polufinalu Wimbledona. 

Više fotografija Gorana, pogledajte u galeriji. 

Antoine Couvercelle / imago sportfotodienst / Profimedia, Mara Bratoš Goran Ivanišević