Nekadašnji hrvatski tenisač Ivo Karlović ovih dana slavi nove sportske uspjehe. Naime, njegova kći Jada je osvojila svoj prvi teniski turnir i pehar, a lijepom vijesti pohvalio se ponosni otac putem društvenih mreža. 

'Djevojčica je pobijedila', napisao je uz njezinu fotografiju. 

Ivo Karlović i kći.jpg
Instagram 


Karlović je početkom ove godine obznanio da prekida igračku karijeru, ali čini se da će ga njegova mezimica zadržati u svijetu tenisa.

Ivo Karlović je visok 211 cm i zbog toga je najviši tenisač koji je ikada dospio u ATP Top 100 ljestvicu.Tenisom se profesionalno počeo baviti 2000. godine, a najveći uspjeh mu je osvajanje osam turnira u pojedinačnoj konkurenciji, te dva turnira u konkurenciji parova. Od najboljih Grand Slam rezultata izdvaja se četvrtina završnice Wimbledona 2009. godine.

Inače, Karlović je obiteljski čovjek koji se oženio 2005. za suprugu Alsi. Naš tenisač obožava igrati košarku, a odrastao je u obitelji oca meteorologa i majke koja je radila u poljoprivredi. Osim kćeri, Ivo ima i sina, a obitelj živi u Miamiju.

U karijeri je Karlović samo dva puta bio prisiljen uzeti pauzu od igre, i to zbog rata u Hrvatskoj, koji je počeo kada je navršio 11 godina, i virusnog meningitisa od kojeg je obolio 2013. godine. Naime, 27. travnja 2013. primljen je u bolnicu u Miamiju. U početku su neki portali prenijeli vijest da se sumnjalo na blaži moždani udar, ali je ubrzo potvrđeno da boluje od virusnog meningitisa. Srećom, uspješno se oporavio. 

Karlović je početkom ove godine obznanio da prekida igračku karijeru, ali čini se da će ga njegova mezimica zadržati u svijetu tenisa.