Igrač Vatrenih i Manchester Cityja Mateo Kovačić proslavio je naslov prvaka Premier lige. U proslavi su mu se pridružili najvažniji ljudi, njegova supruga Izabel i sin Ivan. Međutim, važan događaj nisu propustili ni njegovi roditelji. Igrač Vatrenih više je puta istaknuo da su mu otac Stipo i majka Ružica bili velika podrška u stvaranju karijere

Mateo Kovačić i roditelji.jpg
Instagram 

Prije dvije godine Mateo je podijelio fotografiju s roditeljima kad je njegova majka Ružiica slavila 50. rođendan. 

'Sretan rođendan mama, volim te', napisao je pored fotografije. Pratitelji našeg nogometaša oduševljeno su komentirali kako mama Ružica izgleda mladoliko za svoje godine. Mama je odigrala važnu ulogu na samom početku Mateove karijere i nogometaš je za nju istaknuo da je jedna od najzaslužnijih osoba za uspjeh. 

'Mama me prva odvela na trening, prva je shvatila da nešto imam u sebi i onda sam nastavio dalje. Moram zahvaliti roditeljima jer nikad nisam doživljavao pritisak obitelji zbog nogometa. Dosta djece odustane zbog roditelja, zbog pritiska. Moji su roditelji to uvijek gledali sa strane, naravno nekad su morali nešto i reći, ali nikad nije prisutan pritisak, tako da je sve prošlo dobro. Sretan sam što živim takvim životom i što mogu dati sve od sebe u nogometu', rekao je.

'Pamtim te početke tamo, tata je snimao utakmice koje sam igrao kao klinac, dan-danas imam te snimke', rekao je Kovačić jednom prilikom. 

Inače, Stipo Kovačić je po struci je instalater centralnoga grijanja. Mateov otac je 1990. godine napustio Kotor Varoš pored Banje Luke i pokušao započeti novi život u Kanadi, ali se vrlo brzo vratio u Europu i skrasio u Austriji. Ondje se 1993. godine oženio Mateovom majkom Ružicom, a godinu dana kasnije rođen je Mateo.

Obitelj se upravo zbog sina 2007. godine vratila u Hrvatsku kako bi on mogao igrati u Dinamu. 

Uz sina, par ima dvije kćeri, Jelenu i Katarinu