Kapetan Vatrenih Luka Modrić i njegova supruga Vanja proslavili su 14. godišnjicu braka. Posebnu obljetnicu hrvatski nogometaš je zabilježio fotografijom sa suprugom koju je podijelio i na društvenim mrežama. Uz objavu je znakovito stavio srce. 

Inače, Luka i Vanja su imali dvije svadbe. Prvo vjenčanje je održano kod matičara u svibnju 2010. godine dok je Vanja bila u zadnjem tromjesečju. Sljedeće godine par je imao crkveno vječanje. 

Luka i Vanja Modrić 1.PNG
Instagram 

Iako je često u sjeni svog supruga, Vanja Modrić godinama podržava i brine o karijeri talentiranog supruga. Rođena je 1983. godine, a njezina ljubavna priča s Lukom razvijala se nekoliko godina, a sve je kulminiralo brakom 2010. godine. Otkad su stupili u brak, Vanja je Lukina najveća podrška kako na terenu, tako i van njega, piše Kurir Stil.

Iako je Luka poznat po svojoj izuzetnoj nogometnoj karijeri, njegov privatni život je uglavnom izvan očiju javnosti. Par ima troje djece, što jasno ukazuje na njihovu čvrstu obiteljsku vezu. Iako su često izloženi medijskom pritisku i pažnji, Vanja i Luka su uspjeli održati svoju privatnost te zaštititi djecu od previše medijske eksponiranosti.

Ono što Vanju izdvaja od ostalih supruga nogometaša je njezin aktivni interes za nogomet i karijeru supruga. Iako rijetko daje intervjue i ostaje diskretna u medijima, ona je poznata po tome što aktivno prati Lukine utakmice i često ih snima. Ne samo to, oni zajedno analiziraju njegove utakmice. Mnogi tvrde da je upravo ona ta koja daje dragocjene savjete i pomaže mu u analizi igre.

Osim toga, šuška se da Vanja igra značajnu ulogu u Lukinim profesionalnim odlukama, uključujući i transfere. Njezina prisutnost i podrška često smatra da ključnim faktorom u Lukinom uspjehu. Njezin nevidljivi doprinos njegovoj karijeri jasno ukazuje na snagu njihove veze i partnerstva.

Osim što mu je zagrebački klub pomogao da stvori veliku nogometnu karijeru, Modrić je ondje upoznao i svoju suprugu Vanju. Par je u braku već 13 godina, a iako je Luka poznat po tome da privatni život čuva za sebe, u autobiografiji 'Moja igra' dotaknuo se i tog aspekta života i otkrio do sada nepoznate detalje bračnog života.

Kako je Luka pisao u spomenutoj knjizi, Vanja je za njega na prvu bila jednostavna i lijepa, što ga je oborilo s nogu.

'Pozvao sam je na kavu da joj zahvalim na pomoći. Bilo je to ugodno čavrljanje. Vrijeme mi je u njenom društvu jednostavno letjelo. I nikad dosta. Bilo je još nekoliko susreta na kavi. Ponekad bih navratio kod nje kući, s obzirom na to da smo živjeli tako blizu', opisao je njihovo upoznavanje koje se dogodilo na Ravnicama tijekom njegovog preseljenja u novi stan.

Godine 2004. ovaj je par izašao na prvi spoj. Sve ostalo je povijest.

'Živjeli smo različite emotivne priče, ali Vanja i ja smo kroz duge razgovore ubrzo shvatili da dijelimo zajednički pogled na životne prioritete. Na obitelj. Već sam bio prilično zaljubljen kad sam joj prvi put predložio da iziđemo navečer van. Prihvatila je. Bilo je to 1. prosinca 2004., i to je bio naš dan. Te smo se večeri prvi put i poljubili, u njenom stanu. Ne znam jesam li ikad osjetio takvu sreću do tada. Mislio sam da su sve one priče o leptirićima u trbuhu samo isprazne fraze, ali te sam se večeri osjećao baš tako. Zaljubljen preko ušiju. Prohodali smo', emotivno je opisao u autobiografiji i tako prvi put opisao intimne trenutke sa svojom suprugom.

Luka i Vanja imaju sina Ivana te kćeri Sofiju i Emu.

Više fotografija Luke i Vanje, pogledajte u galeriji. 

Instagram Luka i Vanja Modrić