Nekadašnji čelni čovjek Dinama, Zdravko Mamić, čestitao je Majčin dan svoj majci Luciji. Ovaj 64-godišnjak trenutno boravi u Međugorju gdje je od 2018. godine jer je proglašen krivim za poreznu prijevaru. Naime, Zdravko je nakon pravomoćne presude, kako bi izbjegao odlazak u zatvor, pobjegao u susjednu Bosnu i Hercegovinu gdje od tada živi kao bjegunac od pravde.

Međutim, nije zaboravio svoje najdraže. Sad je na svojim društvenim mrežama objavio fotografiju na kojoj grli majku Luciju dok ona drži krunicu. Uz fotografiju je stavio srce. 

Zdravko Mamić 3.PNG
Instagram 

Iako ne priča o obitelji, prije tri godine u emisiji Face tv zaplakao je zbog tada 90-godišnje majke. 

'Mama mi ima 90 godina, ne ispušta očenaše iz ruku. Kaže mi, sine, tvoja majka neće umrijeti dok te ne dočekam. U subotu je slavila rođendan u Zagrebu u krugu obitelji. Ovo je prvi put da sam zaplakao otkako sam u BiH', rekao je na televiziji Face.

'Ne plačem što bih trebao sutra u zatvor ili što me nepravedno progone. Plačem jer mi ne daju da zadnje trenutke života moje majke provedem uz nju, u njenom naručju. Da joj ispričam koliko sam je volio, da joj se ispričam za sve sitne krađe kad sam joj uzeo novac iz novčanika, kad sam prodao njezin lančić da bih djevojku počastio. Da joj kažem hvala na svemu... Cijeli život sam radio, kad sam imao 16 već sam bio obrtnik. U selu sam iznajmio konjska kola sa zapregom onda bih razvozio kukuruz i pšenicu po silosima. Seoskom gazdi bih platio najam. Razliku bih zadržao za sebe. Nikad mi nije poduzeće propalo, a sad me proganjaju kao zadnjeg kriminalca', rekao je te dodao kako mu je žao što se nije odrekao hrvatskog državljanstva', ispričao je. 

Lucija Mamić.jpg
Pixsell/Davor Puklavec 

Lucija se rijetko pojavljivala u javnosti, a kamere su je uhvatile jednom kad je Zdravka posjetila dok je bio na kućnoj njezi. Koliko voli i cijeni svoju majku, bivši čelnik Dinama pokazao je tako što je dao kćeri ime po njoj.

Inače, Lucija se udala za Josip Mamića, a oboje su iz Hercegovine preselili u Hrvatsku 1956. godine u potrazi za boljim mogućnostima zaposlenja. Par je dobio trojicu sinova - Stojana, Zdravka i Zorana