Proslavljeni nogometaš Zlatan Ibrahimović prošao je brojne izazove prije nego što je uspio. Nije imao jednostavan život, ali to mu je dalo snagu da postane jedan od najboljih nogometaša. Danas ga mnogi obožavaju zbog nevjerojatnog smisla za humor, ali i izuzetnog samopouzdanja. Iako je prošle godine završio s profesionalnom karijerom, o njemu će se još dugo pričati.

Ono što mnoge zanima je kako s 42 godine izgleda kao mladić, a on je više puta isticao da je dijelom za to zaslužna njegova prehrana. Prehrana bivšeg nogometaša sastoji se od bijelog mesa, svježeg voća i povrća, ali dopušta sebi i sušenu govedinu. Međutim, izbjegava svu zamrznutu hranu, čak i sladoled, dok tjesteninu jede u rijetkom prilikama, piše Dnevnik.hr.

Isto tako, Ibrahimović ne jede rafinirani šećer, a osobito obraća pažnju na količinu obroka. Naravno postoje izuzetci, ali samo tijekom ljetne pauze ili nakon utakmice. Jedna od takvih nagrada je pizza ili jelo po izboru jednom tjedno. Ali i u tim situacijama izuzetno vodi računa o količini, a pržene namirnice i deserti su strogo zabranjeni.

Osim toga, Zlatan brine i o kvaliteti namirnica. Uz njega se veže jedna anegdota iz PSG-a jer je bio ljut što u kuhinji nije bilo dovoljno svježeg voća i povrća za igrače pa su čelnici kluba to promijenili.

Nedavno je izjavio da mu je teško dodatno smršavjeti jer ima samo osam posto masnoće u tjelesnoj masi.

Više fotografija Zlatana, pogledajte ovdje.

EliotPress/MEGA / The Mega Agency / Profimedia, Robert O'Neil/MN Images Inc/LCD / SplashNews.com / Splash / Profimedia Zlatan Ibrahimović