Vijest da je kapetan Vatrenih kupio stan u Tkalčićevoj ulici oduševila je hrvatsku javnost. Neki čak misle da je to znak da se Luka Modrić uskoro vraća u Hrvatsku. Naš poznati nogometaš već je upisan u zemljišne knjige kao vlasnik gotovo 230 kvadrata u potkrovlju zgrade. Prema zemljišnim knjigama radi se zapravo o dva stana.

Očekivano, tereta na nekretnini nema što znači da je nekretninu Modrić platio u kešu. Iako nije poznato koliko ju je platio, Jutarnji list piše da se procjenjuje da ga je platio oko 1,400.000 eura ako se za izračun uzme da ga je vjerojatno rezervirao kad je počela gradnja, prije najmanje godinu dana, pa je cijena kvadrata ovdje mogla biti 6000 do 7000 eura.

Međutim, Luka nije jedini hrvatski nogometaš koji je uložio u nekretnine. Evo gdje žive naši sportaši te koliko koštaju njihovi domovi.

Luka Modrić

Stan u Tkalčićevoj nije jedina nekrentina koju posjeduje Luka. Modrić ima vile u Hrvatskoj i Španjolskoj. Naime, 2019. godine je objavljeno da je kupio kuću u Madridu vrijednu oko 12 milijuna eura. Kuća se nalazi na parceli koja se proteže na 10.000 metara kvadratnih, a kuća se može pohvaliti s oko 2.700 četvornih metara stambenog prostora. Ima devet spavaćih soba, od kojih se šest nalazi na jednom katu.

Luka Modrić 1.PNG
Instagram 

Značajan sadržaj je i kućno kino sa 18 mjesta. Dolje se nalazi vinski podrum u potpunosti od stakla. Luka je navodno pravi obiteljski čovjek, a za svoju je djecu napravio cijelu sobu u kojoj se nalazi zid za penjanje. Vani kuća ima garažu u koju može stati do deset automobila. Rezidencija također dolazi s prostranim vrtom, bazenom i raznim sportskim terenima.

Vedran Ćorluka

Vila u centru Zagreba koja ima više od 1500 četvornih metara dom je Vedrana Ćorluke, Franke Batelić te njihovo dvoje djece i psa. Procjenjuje se da košta oko 2 milijuna eura, a Franka s vremena na vrijeme zna objaviti luksuzne prostorije kuće.

Pokazala je neutralne stepenice i nesvakidašnje vaze, a dok je uživala s kćeri, pokazala je dnevni borak. Vila je rad ahitekata Zorana Zidarića i Tomislava Ćurkovića, a bila je nominirana za nagradu Drago Galić, koja se dodjeljuje za najuspješnije godišnje ostvarenje na području stambene arhitekture.

Mateo Kovačić

Mateo i Izabel Kovačić vlasnici su dva stana u luksuznom Ban Centru na Europskom trgu. Radi se o šesterosobnom stanu koji se sastoji od sastoji od ulaznog prostora, dnevnog boravka s blagovaonicom, kuhinje, ostave, četiri spavaće sobe, radne sobe, tri kupaonice, wc-a, garderobe i dva degažmana. Ukupne površine 279,57 kvadratnih metara sa sporednim dijelom-balkonom, ukupne podne površine 19,64 m2, što sveukupno iznosi 299,21 m2. Također posjeduju tri parkirna mjesta.

Ban centar (3).jpg
Pixsell/ Patrik Macek 

Zlatko Dalić

Ban centar je odabrao i izbornik reprezentacije. Radi se o dvosobnom stanu koji se sastoji od ulaznog prostora, dnevnog boravka s blagovaonom, jedne spavaće sobe, kuhinje, kupaonice, wc-a, spremišta, prostorije za gospodarstvo te sporednim dijelom-lođom, što je sveukupno 93,54 kvadratnih metara.

Izbornik je odabrao i stan na drugoj luksuznoj lokaciji, u Parku kneževa. Odabrao je stan koji se sastoji od ulaznog prostora, dnevnog boravka s blagovaonicom, kuhinje, hodnika, WC-a, prostorije za gospodarstvo, tri sobe i dvije kupaonice. Ukupne površine 147,11 metara kvadratnih s pripadajućom lođom.

Uz to, luksuzna zgrada u Duilovoj u Splitu još je jedna u niz nekretnina koje posjeduje Dalić. U zgradi Bel Etage se nalaze ukupno 42 stana, a obale ju dijeli tek stotinjak metara. 

Bel Etage.jpg
Quatro Company 

Za svoju obiteljski dom hrvatski izbornik odabrao je tzv. naselje Beverly Hills u Varaždinu. Obiteljska kuća nalazi se u Ulici Zinke Kunc koju su jednom prilikom navijači 'preminovali' u Ulicu Zlatka Dalića baš zbog sportskih uspjeha. 

Milan Badelj

Čini se da je Park kneževa poželjna lokacija za hrvatske nogometaše pa ju je odabrao i Milan Badelj. Njegov stan se sastoji od ulaznog prostora, kuhinje s blagovaonicom, izbe, dnevnog boravka, dva hodnika, WC-a, sobe za gospodarstvo, dvije garderobe, četiri sobe i dvije kupaonice. Ukupna površina je 311,45 metara kvadratnih s pripadajućom lođom.

Park kneževa.jpg
parkknezeva.vmdmodel.hr 

Andrej Kramarić

Susjed Milanu Badelj je Vatreni Andrej Kramarić čiji se stan sastoji od ulaznog prostora, kuhinje, dnevnog boravka s blagovaonicom, hodnika, WC-a, sobe za gospodarstvo, tri sobe te dvije kupaonice. Ukupne površine 155,20 metara kvadratnih s pripadajućom lođom.

Igor Bišćan

Proslavljeni nogometaš Bišćan također je odabrao Park kneževa, a njegov stan se sastoji od ulaznog prostora, dnevnog boravka s kuhinjom i blagovaonicom, hodnika, dvije sobe i dvije kupaonice. Ukupne površine 86,14 metara kvadratnih s pripadajućom lođom.