Jelena i Novak Đoković na glasu su kao pobornici zdrave prehrane i godinama ne jedu meso, a njihovo obroci su balansirani i zdravi. I svojoj djeci se trude pripremiti ukusne, ali i nutritivno bogate obroke. To znači da sin Stefan i kćer Tara jedu jako zdrave pa tako ne unose rafinirane šećere i umjetne dodatke, piše Glossy

Jelena ne želi da drugi pripremaju hranu za njezinu djecu pa se trudi svako jutro im sama pripremiti ukusan doručak bogat vitaminima, mineralima, ali u kojem nema puno masnoća niti šećera. Iako rijetko kada govori o privatnom životu u javnosti, ona je jednom prilikom otkrila što je to što svojim mališanima priprema za doručak.

'Nekad su različiti omjeri, ali manje-više uvijek isto: chia sjemenke, konoplja, maca, lan, kakao, kokos, camu camu, vanilija i zob plus kokosovo mlijeka. Ujutro samo dodam svježe voće i svježe cijeđeni voćni sok uz to', napisala je Jelena svojevremeno i pokazala fotografiju doručka koji priprema noć ranije, tako što se preko navedenih namirnica prelije kokosovo mlijeko, pokrije te pusti da odstoji do jutra. 

Od malih nogu, dok je još bio beba, Jelena je Stefanu često pripremala pire od banana i avokada, koji je ponekad zasladila medom, javorovim sirupom, rogačem u prahu ili sirupom od agave. 

'Volim sve pripremiti navečer jer je moj mališan jutarnja ptičica puna energije čim se probudi. Zato planiram jutarnje obroke za sve nas u večernjim satima. Potrebno mi je pet minuta', govorila je Jelena svojevremeno. 

Kao beba Stefan je u prehrani imao ribu i meso, a onda su svi prešli isključivo na biljnu hranu pa s dolaskom Tare odmah je situacija bila jasna, nema životnjiskih namirnica u prehrani. I dan danas je tako. 

'Stefan je imao normalnu prehranu s mesom i ribom prvih godinu i pol dana, a onda je prešao na biljnu i jako je dobro i jako je zdrav, a Tara je od početka samo na biljnoj prehrani, hvala bogu nikada nismo imali problema s njezinim zdravljem. Djeca su potpuno na biljnoj prehrani, bez ikakvih problemčića, jedu krumpire kao ludi, krastavce i mrkvu. Dosta im dajem i smoothieji i zelene sokove, sve to izblendam, neka djeca su geniji i odmah sve jedu, moja djeca ne jedu još zelene salate, ali ne paničarim jer im to dajem kroz suplementacije i shakeove. I ne pržimo, već kuhamo, jedu kuhani krumpir ili pire', objasnila je Jelena jednom prilikom. 

Više fotografija Đokovića, pogledajte u galeriji. 

AL BELLO / Getty images / Profimedia, Instagram Jelena i Novak Đoković