Zdravstveno stanje Michaela Schumachera više od 10 godina obavijeno je velom tajni. Legendarni vozač Formule 1 od nesreće na skijanju 29. prosinca 2013. godine nikad se nije oporavio, a i dalje se skriva od javnosti. Sad je izašla vijest da njegova supruga Corinna mora povući drastične poteze kako bi mogla brinuti o njegovom zdravlju, odnosno kako bi mogla financirati njegovu rehabilitaciju. 

U Ženevi 13. svibnja aukcijska kuća Christie's prodavat će nekoliko njegovih osobnih predmeta. Između ostalog zainteresirani će moći kupiti osam luksuznih satova iz Michaelove privatne kolekcije. 

'Naša aukcijska kuća iskreno zahvaljuje obitelji Schumacher na povjerenju. Ponosni smo što možemo predstaviti ove legendarne i jedinstvene satove jedne od najslavnijih legendi Formule 1. To je izniman trenutak za entuzijaste satova i ljubitelje Formule 1', rekao je voditelj Christie's satove Remi Guillemin.

Michael Schumacher.jpg
Landmark Media / Landmark / Profimedia 

Obitelj Schumacher od prodaje očekuje više od četiri milijuna eura s obzirom na to da je to ukupna početna cijena osam satova

Glavni predmet je jedinstveni Platinum Vagabondage 1 koji je Schumacheru naručio kao osobni dar njegov bivši šef Ferrarija Jean Todt. Sat prikazuje snažnu vezu između Todta i dizajnera satova Francois-Paula Journea, a sadrži simbole koji predstavljaju Nijemčeve svjetske naslove, dizajn njegove kacige i amblem Ferrari Prancing Horse.

Na njemu je ugravirana Todtova posveta Schumacheru za Božić 2004. Christie's procjenjuje da bi sat mogao koštati između 1,2 i 2,2 milijuna dolara.

Još jedan zanimljiv predmet je personalizirani Audemars Piguet koji je Todt naručio za Schumachera za Božić 2003. godine. Sadrži posvetu za njegovih tadašnjih šest naslova i uključuje njegovu crvenu trkaću kacigu iz tog vremena. 

Treći sat koji se ističe je Rolex Daytona Paul Newman koji je posjedovao Schumacher. Ovo je primjerak najprepoznatljivijeg i najpoznatijeg čeličnog kronografa proizvođača satova.

Uz ove će biti izloženo još pet satova, ali još uvijek nije poznato o kojim točno modelima se radi. 

Više fotografija Michaela Schumachera, pogledajte u galeriji.

AGENCE / Bestimage / Profimedia, Handout / AFP / Profimedia Michael Schumacher