Proslavljeni španjolski nogometaš Xabi Alonso u dobi od samo 42 godine je postao i proslavljeni trener. Naime, Bayer Leverkusen prvi puta u povijesti postao prvak Njemačke, a to tog trijumfa klub je vodio upravo Alonso. 

'Neopisivo. Još nisam svjestan svega. Tek moram shvatiti što smo ostvarili', rekao je. 

I izvan svijeta nogometaš je izrazito je uspješan, u sretnom je braku i ima troje djece. 

Tko je supruga Xabija Alonsa? 

Proslavljeni trener u braku je s Nagore Aranburu. Par se upoznao dok su bili tinejdžeri i dok je Xabi igrao za Real Sociedad, španjolski klub. Unatoč svom užurbanom načinu života, Alonso i Nagore oduvijek su se trudili pronaći vrijeme koje mogu provesti jedno s drugim. Dok je Alonso igrao u Bayern Münchenu, par je redovito bio gost tijekom proslave Oktorberfesta

Nakon Alonsovog povlačenja iz profesionalnog nogometa 2017. godine, viđeni su kako uživaju u šetnji plažom tijekom obiteljskog odmora u Kaliforniji. Proslavljeni sportaš je također ranije govorio o tome kako par voli odlaziti u muzej i planinariti s obitelji. 

Čime se bavi Nagore? 

Supruga proslavljenog nogometaša radila je kako model, glumica, modna dizajnerica, ali i recepcionerka. Jedna urnebesna priča dogodila se dok je radila kao hotelska recepcionerka u Liverpoolu gdje ju je nogometaš Peter Crouch prvi put ugledao

Bivši nogometaš i Alonsov suigrač prisjetio se susreta s Nagoreom i priznao joj ljubav na prvi pogled, prije nego što su mu suigrači iz Liverpoola, uključujući Jamiea Carraghera, priopćili vijest da je ona s Xabijem. 

'Kad sam potpisao za Liverpool, odsjeo sam u hotelu Hope Street. Na recepciji je bila djevojka tako zgodna da nisam mogao vjerovati da mi se cijelo vrijeme smiješi', započeo je priču Crouch. 

'Rekao sam dečkima na treningu: 'Iskreno, prekrasna je, mislim da imam šanse'. Jamie Carragher pozvao je još nekoliko starijih igrača: 'Reci im ponovno, Crouchie'. I jesam pa sam je opisao: 'Nevjerojatna. Tamnokosa. Španjolka. Ja sam zagrijan'. Ispostavilo se da je ona partnerica Xabija Alonsa', rekao je Peter te dodao:

'Radila kako bi uvježbala svoje jezične vještine. Xabi je bio dobar u vezi svega toga. Kao i ona. Carra manje.'

Vjenčanje i djeca

Alonso i Nagore 'sudbonosno da' izrekli su 2009. godine, što znači da su sad u braku 15 godina. Vjenčali su se mjesec dana prije nego što je Xabi prešao iz Liverpoola u Real Madrid. 

Par ima troje djece. Sin Jontxe rođen je 2008., kćer Ane 2010. te Emma 2013. godine

Par ponekad objavi fotografije svoje djece, ali drže ih dalje od očiju javnosti pa se ne zna puno o njima. 

Nagore je izuzetno aktivna na društvenim mrežama, a prati je više 128 tisuća ljudi

Više fotografija para, pogledajte u galeriji.

Instagram Xabi Alonso i Nagore Aranburu