Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zajedno su prošli najbolje i najgore: Vlado Šola i supruga sina su čekali 15 godina pa ga dobili potpomognutom oplodnjom

Autor Ana Dukić

Vlado Šola u sretnom je braku već gotovo 30 godina.

 Vlado Šola Nataša Šola.jpg Izvor: Petar Glebov/PIXSELL

Svi obožavatelji hrvatske rukometne reprezentacije dobro znaju tko je Vlado Šola. S Kaubojima je osvojio zlatne medalje na Olimpijskim igrama 2004., Svjetskom prvenstvu 2003. te na Mediteranskim igrama 1993. godine. Sada se pojavila fotografija njega sa suprugom Natašom na humanitarnom koncertu Zaklade Ana Rukavina 2007. godine. Tada su nastupali Jose Carreras, Michael Bolton i Tony Cetinski. U to vrijeme je Šola bio na vrhuncu slave, a često se pojavljivao i u javnosti. 

Mnogi ga pamte kao rukometaša koji je godinama eksperimentirao s frizurama, a posljednjih nekoliko godina je smirio hir blajhanja svoje kose i mijenjanja stila.

Karijeru je započeo u 'Budućnosti' iz Sesvetskog Kraljevca, kasnije je igrao za Medveščak i otišao u inozemstvo. Roditelji, Ile i Matija, doselili su se u Kraljevec iz Prisoja između Tomislavgrada i Livna početkom 1970-ih.

 Vlado Šola Nataša Šola (2).jpg Izvor: Josip Regovic/PIXSELL

Osvojio je i brončane medalje na Olimpijskim igrama i Europskom prvenstvu 2012. godine, a kao član Hrvatske rukometne reprezentacije 2004. dobitnik je Državne nagrade za sport 'Franjo Bučar'.

Šola je od 1994. u braku s profesoricom defektologije Natašom s kojom ima 29-godišnju kćer Luku i 14-godišnjeg sina Maxa. Kći mu je svojedobno studirala u Beču na Likovnoj akademiji. Sportska slava Šoli se dogodila kada je imao 33 godine i već tada je bio sretno oženjen čovjek.

Za svoju suprugu kaže da je s njim prošla apsolutno sve, od onih najgorih trenutaka do onih najboljih. Zanimljivost koju supružnici nisu skrivali je to da su željno htjeli sina Maxa pa su se u svojim ranim 40-ima odlučili podvrgnuti potpomognutoj oplodnji. Supruga je rodila u Petrovoj bolnici u Zagrebu, a porođaj je prošao bez komplikacija.

'Svejedno mi je bilo kojeg će spola biti dijete. Najvažnije je da je zdravo. No priželjkivao sam sina jer imam kćer. Moja uloga je da budem roditelj. Što će biti, ne znam. No neću ga opterećivati da se bavi sportom. Ovo je život kakav sam oduvijek zamišljao. Imam sjajnu karijeru i stabilnu obitelj', rekao je tada Šola za 24sata.

Šola s obitelji živi u Dugom Selu.

Povezane vijesti