Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TKO JE SESTRA ĆIRE BLAŽEVIĆA: Slavni trener joj je kupio stan i bio najveća podrška nakon smrti muža

Autor Ana Dukić

Miroslav Ćiro Blažević imao je divan odnos sa sestrom.

 Miroslav Ćiro Blažević.jpg Izvor: Xinhua/Photoshot / Avalon / Profimedia

Prošla je godina dana otkako je preminuo trener svih trenera Miroslav Ćiro Blaževića. Na njegov grob svijeću je došla zapaliti i njegova sestra Jozefina s kojom je imao divan odnos.

Bilo je poznato da slavni Ćiro posljednjih godina nije bio u dobrom odnosu s kćerima, ali zato je bio blizak s sestrom Jozefinom 'Sekom' Dragun koja se rijetko pojavljuje u javnosti. Jedan od događaja koje je posjetila bila je zagrebačka premijera dokumentarnog filma  'Legende hrvatskog sporta - nepoznato o poznatima' o svom bratu 2022. godine.

 Jozefina Dragun. jpg Izvor: Pixsell/Robert Anić

Jozefina je starija dvije godine od legendarnog trenera i u filmu je otkrila divne stvari koje je brat učinio za nju. Ćiro joj je kupio sve za vjenčanje kada je bio na putovanju. Pohvalila se i da joj je poklonio stan te da je njezin najveći oslonac u životu nakon što joj je preminuo suprug.

Bio je zaštitnički nastrojen prema njoj tijekom odrastanja pa je Jozefina ispričala zabavnu zgodu kada ju je pratio na spoj. Ćiro ju je čekao cijelo vrijeme ispod mosta, a poslije ju je pitao zašto je sve tako dugo trajalo. 'Mogao sam se smrznuti', upozorio ju je, a ona je rekla da su samo pričali na spoju.

 Jozefina Dragun.jpg Izvor: Matija Habljak/PIXSELL

Jozefina je otkrila i da se htjela baviti glumom, no roditelji joj to nisu dopustili. Završila je ekonomiju.

Inače, Ćiro je sredinom travnja 2022. godine proglašen počasnim građaninom Travnika u kojem je rođen. Na svečanosti dodjeljivanja ključeva grada je s njim bila sestra Jozefina kao potpora bratu.

'Vrlo često se pitam jesam li zaslužio tu privilegiju, odgovaram da jesam! Obišao sam planet, uzduž i poprijeko, i uvijek sam spominjao moj Travnik', rekao je trener tijekom svečanosti.

Podsjetimo, Ćiro je od 1961. do kraja života bio u braku sa suprugom Zdenkom. Dobili su troje djece, sina Miroslava Juniora te kćeri Barbaru i Catherine. Ćiro Junior živi u Zagrebu sa suprugom i dvoje djece, Damjanom i Mavie, dok su Barbara, sa sinovima Filipom i Michaelom, i Catherine, s djecom Vincentom i Linom Katarinom, u Švicarskoj s majkom Zdenkom.

Više fotografija Ćire, pogledajte u galeriji. 

Povezane vijesti