Porezna uprava ponovno je objavila listu dužniku. Naime, PU posljednjih godina u listopadu objavljuje listu svih onih koji nisu podmirili svoje troškove prema državi. Kako u priopćenju navode iz Porezne uprave, na objavljenom popisu dospjelih i neplaćenih dugova objavljenog nalazi se ukupno 34.095 poreznih obveznika pravnih osoba, fizičkih osoba koje obavljaju djelatnost i građana, s ukupnim dugom u iznosu većem od 1,3 milijarde eura.

Na popisu se nalaze i neke slavne osobe, među kojima su Igor Cvitanović, Lirim Kastrati i Dino Drpić.

Najveći dug ima Dino Drpić čiji je ukupni dug preko 114 tisuća eura. U to se uračunava dug poreza na dodanu vrijednost, dug poreza na dobit, dug poreza i prireza na dohodak, dug doprinosa za obavezna osiguranja, dug posebnih poreza i trošarina, dug poreza na promet nekretnina, carinski dug, dug po osnovu naknada za koncesije te ukupni iznos duga. 

Dino je bivši nogometaš koji je bio zvijezda Dinama

Dino Drpić 3.PNG
Porezna uprava 

Slijedi ga Lirim Kastrati čiji je ukupni dug preko 38 tisuća eura. Lirim Kastrati je kosovski nogometaš koji igra na poziciji krila, bivši je igrač Dinama, a trenutačno igra za Fehérvár.

Kao i kod Dine, tu se uračunava dug poreza na dodanu vrijednost, dug poreza na dobit, dug poreza i prireza na dohodak, dug doprinosa za obavezna osiguranja, dug posebnih poreza i trošarina, dug poreza na promet nekretnina, carinski dug, dug po osnovu naknada za koncesije te ukupni iznos duga. 

Lirim Kastrati 4.PNG
Porezna uprava 

Najmanje dug od trojice navedenih ima Igor Cvitanović, bivši hrvatski nogometaš i reprezentativac. Igor je trenutno trener Dinamo Zagreb II. Igorov dug iznosi malo više od 18 tisuća eura.

Igor Cvitanović 4.PNG
Porezna uprava 

Kao i kod druge dvojice, ova cifra se odnosi na dug poreza na dodanu vrijednost, dug poreza na dobit, dug poreza i prireza na dohodak, dug doprinosa za obavezna osiguranja, dug posebnih poreza i trošarina, dug poreza na promet nekretnina, carinski dug, dug po osnovu naknada za koncesije te ukupni iznos duga.