Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DENIS BUNTIĆ OSTAJE NA SLOBODI: Sud u Ljubuškom opet odbio pritvor

Bivši hrvatski rukometaš Denis Buntić ostaje na slobodi.

 Denis Buntić.jpeg Izvor: Pixsell/ Ivo Čagalj

Općinski sud u Ljubuškom ponovno je odbio prijedlog Tužiteljstva da se Denisa Buntića pritvori zbog osnovane sumnje na nasilje u obitelji, ali i kaznenog djela držanja nedopuštenog oružja ili eksplozivnih stvari, piše hercegovina.info.

Ovo je drugi put da postupajući sudac odbija pritvor, a Tužiteljstvo Županije Zapadnohercegovačke opet će uložiti žalbu na odluku jer navode da je došlo do bitne povrede kaznenog postupka te pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja.

Zatraženo je da se žalba uvaži, osporeno rješenje ukine i predmet vrati sucu na ponovno odlučivanje ili da pobijano rješenje preinači i protiv osumnjičenog odredi pritvor.

Podsjećamo, tužiteljstvo je navelo da su razlozi za određivanje pritvora opravdana bojazan da bi bivši hrvatski rukometni reprezentativac boravkom na slobodi sa sigurnošću mogao utjecati na iskaze svjedoka, ometati kazneni postupak utjecajem na iste i opravdane bojazni da će ponoviti kaznena djela koja mu se stavljaju na teret.

Trenutno su Buntiću određene mjere zabrane prilaska supruzi na udaljenosti manjoj od 100 metara te svakodnevno javljanje u Policijsku upravu Ljubuški.

Povezane vijesti