Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

‘DOBIO SAM NAJGORI OBLIK BOLESTI’: Naš svjetski prvak suočio se s agonijom neizlječivog zdravstvenog stanja

Ivan Buljubašić bio je svjetski prvak s hrvatskim vaterpolistima 2018. godine, a sada mu je zdravlje narušeno autoimunom bolešću.

 ivan buljubašić Izvor: Pixsell/ Davor Javorović

Ivan Buljubašić, bivši kapetan hrvatske vaterpolske reprezentacije i bivši svjetski prvak, otvoreno je progovorio o autoimunoj bolesti koja ga je pogodila. Radi se o alopeciji, bolesti koja uzrokuje opadanje kose s glave ili opadanje dlaka s drugih dijelova tijela.

Kako su se proteklih dana o njemu plele svakakve priče te se dosta nagađalo o tome s kojom se bolešću nosi, odlučio je šuškanjima stati na kraj i otvoreno progovoriti o svom stanju. Tako je napisao objašnjenje situacija ne svom Facebook profilu.

 Ivan Buljubašić ima alopeciju. Izvor: Pixsell/Hrvoje Jelavić

‘Evo da i to obavimo jer sad već čujem svakakve priče. Od toga da sam teško bolestan, da umirem, pa do toga da sam sasvim poludio i zbog toga obrijao bradu i kosu. Ništa od navedenog nije istina. Nikad u životu nisam bio sretniji, ispunjeniji i zadovoljniji nego što sam sada. Fizički se osjećam odlično, a u obitelji i braku samo cvjeta cvijeće. Ipak, da sve ne bi bilo baš tako ružičasto, netko odozgo upleo je svoje prstiće i dobio sam alopeciju.

Za one koji ne znaju, to je autoimuna bolest koja napada folikul dlake. Ja sam ovaj put dobio na lotu i izvukao najgori mogući oblik alopecije, tzv. alopeciju universalis.

Kod mene se opadanje dlake nije zaustavilo samo na bradi ili kosi, već se nastavilo širiti po cijelom tijelu. Uskoro ću najvjerojatnije ostati i bez obrva i trepavica. Ovim putem vas upozoravam da se ne preplašite kad me vidite. Uzroci alopecije mogu biti razni, nedovoljno je istražena, a lijek još nije pronađen i tu još uvijek ima puno presipanja iz šupljeg u prazno.

 Ivan Buljubašić se oženio 2019. i ima jedno dijete. Izvor: Igor Kralj/PIXSELL

Alopecija nije zarazna! Možete se i dalje družiti sa mnom. Dakle, osim što izgledam bolesno, uvjeravam vas da je sve odlično i da sam i dalje onaj "normalni" Buljo. Nemam nikakvih problema sa svojim trenutačnim stanjem, šale su uvijek dobrodošle i obećavam da Marina neće nikoga šamarati kao Will Smith Chrisa Rocka kad mu je on spomenuo ženinu alopeciju na prošlogodišnjoj dodjeli Oscara.

Iskreno, najviše sam se brinuo kako će Noa reagirati na cijelu ovu naglu promjenu, ali ona nam je svima još jednom dokazala da je malo čudo od djeteta i kao što se na crtežu može vidjeti, tata je i dalje tata, bez obzira na izgled. Toliko od mene. Budite mi pozdravljeni i samo pozitivno i veselo’, napisao je, a Makarska danas prenijela.

Inače, Buljubašić je u braku od 2019. Tada se oženio dugogodišnjom djevojkom Marinom Parlov, a prije braka su zajedno bili 8 godina. Danas su roditelji jednog djeteta.

Povezane vijesti