Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ŽRTVA ILI PRIJESTUPNIK KOJEG ĆE DOPING AFERA KOŠTATI KARIJERE? Mladom Hrvatu prijeti teška kazna, maknut s terena

Mlada nada hrvatskog nogometa, Mario Vušković, optužen je za doping, a slučaj bi ga mogao koštati karijere.

 Mario Vušković Izvor: Profimedia

Ovih dana život Marija Vuškovića, 21-godišnjeg hrvatskog nogometaša, potresa veliki skandal u koji se upleo. Naime, njegova je karijera stavljena na kocku nakon što se pojavio na sudu njemačkog nogometnog saveza u Frankfurtu zbog toga što je optužen za doping. Mario je prije karijere u Njemačkoj igrao za Hajduk, a suspenziju u Njemačkoj je doživio 15. studenog 2022.

Ova velika doping afera zatresla je cijeli svijet nogometa, a stvari su se dodatno zakomplicirale kada su sredinom prošlog mjeseca rezultati B uzorka potvrdili rezultate A uzorka na eritropoetin. Vušković je otišao na poligrafsko ispitivanje u Englesku kako bi dokazao nevinost. Bild navodi da je prošao detektor laži, što znači da je manje od jedan posto šanse za vjerojatnost da se namjerno koristio dopingom. No, to mu neće puno pomoći budući da se poligraf ne uzima kao dokaz.

 Mario Vušković je mladi hrvatski nogometaš optužen za doping. Izvor: Profimedia

Inače, Mario je jako velik nogometni talent te je tako završio na prestižnoj listi britanskog Guardiana na temu najboljih mladih nogometaša današnjice. U Hajduku je igrao pod vodstvom Igora Tudora, a igrao je i za mlađu postavu hrvatske reprezentacije.

Prve nogometne korake je napravila u RNK Splitu pa je prešao u Hajduk 2016. Danas igra na poziciji stopera, a pričalo se da ga je čak i slavni klub Napoli želio kupiti. Na kraju je u ljeto 2021. potpisao za HSV. Prvo je stigao na posudbu, a kasnije su ga Nijemci otkupili za tri milijuna eura.

Trenutno se čeka treći krug njegova suđenja, a on se brani kako je nalaz na doping lažno pozitivan u 80 posto slučajeva te da sigurno nije uzimao doping svjesno. Ipak, ako ga se okrivi za uzimanje nedozvoljenih supstanci prijeti mu suspenzija u trajanju od čak četiri godine. Postoji i mala šansa da mu se odredi zatvorska kazna, a u svakom slučaju će mu karijera jako patiti zbog ove situacije.

Povezane vijesti